Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Čutila Oftalmologija solzni kanali

solzni kanali

Pozdravljeni,

moja 15 mesecev stara hči ima od rojstva dalje neprehoden solzni kanal. Po navodilih okulista smo izvajali masažo vse do 1 leta in še dlje, vendar je le -ta ostal kljub temu neprehoden. Ker smo ji redno masirali oko, vnetja niso bila pogosta. S septembrom pa je pričela obiskovati vrtec. Začeli so se pogosti prehladi, ob prehladu pa se seveda tudi gnojno oko. Tri tedne nazaj smo bili tudi na sondiranju. 14 dni po sondiranju smo zopet staknili prehlad in zopet imamo gnojno oko, tako da očitno sondiranje ni bili uspešno. Skrbi pa me predvsem sledeče: pred sondiranjem je prejemala kapljice Ciloxan, po sondiranju 14 dni kapljice Ciloxan, sedaj pa zopet…. Praktično smo na kapljicah že 2 meseca, s krajšimi prekinitvami. Ali je lahko tako pogosto jemanje kapljic škodljivo oz. kakšne so lahko posledice le tega? Po vsej verjetnosti se bomo morali zopet odločiti za sondiranje, saj verjetno kakšna bolj učinkovita varianta očitno ne obstaja.

Lp, H.

Menim, da je sondiranje res edina najbolj učinkovita rešitev. Glede kapljic pa takole: dokler pomagajo mislim, da nimamo boljše izbire, v primeru pa da ne bi bile učinkovite se eventuelno predpiše kakšen drug antibiotik v obliki kapljic.

mag. Kristina Mikek, dr.med. spec. oftalmologije Morela okulisti d.o.o. Center za očesno refraktivno kirurgijo Tehnološki park 21, stavba D, 3.nadstropje Ljubljana Tel: 01 5102340 www.morelaokulisti.si

New Report

Close