Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Čutila Optika Solzenje oči

Solzenje oči

Zanima me, kako se da ublažiti solzenje oči, ki se včasih pojavi zvečer pred spanjem, včasih pa tudi čez dan, najbrž kot posledica dela za računalnikom.

Imam premalo podatkov, da bi vam lahko na to preko interenta odgovoril (nosite leče, imate sploh dioptrijo, očala, klima, delo, itd….)

Lp.

Jz imam tudi probleme s solzenjem oči. Imam poltrde leče, približno pol leta, pa se jih še nisem navadila. Stalno se mi solzijo oči in težko z njimi gledam gor, saj se mi ulijejo solze. Prosim poomagajte mi z nasveti!

Mogoče niso pravilno sfitane? Imate pravilen radij in ekscentriteto? Sicer je normalno, da se pri trdih lečah oči v začetku bolj solzijo, vendat bi se vam v tem času morale že navaditi. Najprej preverite, če so vam pravilno določili prej omenjene parametre, saj ponekod tega ne znajo in jih določijo kar na pamet, kar pa je posledica ravno to, kar se vam dogaja.

Pozdravljeni!
Zanima me glede našega fantka starega 2leti,ki se mu vsak dan solzijo oči (iz sredine).Bili smo že na pregledu pri svojem pediatru,ki nam je rekel,…da pač to ni nič in da moramo izpirati z fiziološko raztopino…Pa glede na to,da se to že vleče v nedogled me zanima kako in kaj je glede tega….

Povem lahko tudi,da mu iz nosa tudi skoz teče….tako,da je to verjetno mogoče tudi povezano?

Hvala za odgovor
lp
Dejan

To bi bilo najbolje povprašati na forumu: Oftalmologija in očesna refraktivna kirurgija !

Lp.

New Report

Close