Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Zdravstvo pri nas? Šolski otroci in ZD Šiška – kaj tu ni nikogar iz Šiške?

Šolski otroci in ZD Šiška – kaj tu ni nikogar iz Šiške?

Včeraj sem že spraševala za nasvet, pa ni bilo nobenega odgovora – lepo prosim, če kdo kaj ve, naj mi odgovori …

Preselili smo namreč se v Ljubljano v Šiško,
in moramo čimprej zamenjati še šolskega zdravnika.

Kot sem slišala, nas (ker smo zdaj v Šiški) itak ne bodo vzeli v nobenem drugem ZD v Ljubljani – zatorej vas lepo prosim, da mi poveste, kateri od šolskih v Šiški je res ok – da se res posveti pacientu, ne predpiše AB kar na slepo, razloži kaj in je res izkušen?

Tam so pediatri: Klim Janusz, Lobe Barbara in Schweiger Nemanič Janja.
Ima kdo kake izkušnje, priporočila?

Hvala lepa!

Eden/ena od naštetih je naš/naša, ampak ker te imam resno na sumu, da zelo kompliciraš in da boš visela tam vsak teden in to po eno uro minimalno (da se bodo tvojemu otroku res temeljito posvetili, vse lepo obširno razložili), bom še naprej lepo tiho.

(In držim pesti, da greš v drugo ordinacijo)

Naš je še vedno pri pediatrinji: dr. Lučka Molka, pregled pred vstopom v šolo je imel pri Barbari Lobe, cepljenje pa pri Januszu Klimu. Oba sem videla samo po enkrat, oba sta bila dovolj prijazna in strpna (cepljenje ni ravno prijetno za otroka).

Draga komplikatorka,

tvoj nasvet bi lahko tudi prihranila in ga obdržala zase, kajti dvomim da komu koristi, na ta forum pa meče samo slabo luč – pa naj bi bil v pomoč staršem, kajne?

Izbira zdravnika ni nepomembna stvar.
Še posebej, če imaš otroka s kronično boleznijo,
česar si verjetno sploh ne predstavljaš,
kajti sicer ne bi pisla takih reči.

Preselili smo se od drugod in zdravnika
moramo zamenjat, in to za enega iz ZD Šiška.
V Ljubljani imajo v ZD šolski zdravniki gužvo
in drugi zdravstveni domovi se otepajo otrok, k niso iz njihove občine.

Zato lepo prosim še koga drugega,
za izkušnje in priporočila.

In res hvala vsem,
ki se jim da napisat kako vrstico,
nam to res veliko pomeni.

Dr.Schweiger je šolska zdravnica za šolo na katero hodi moj sin.Zelo je prijazna,meni je bila zelo všeč,se posveti pacientu.Vam jo zelo priporočam.

Lep pozdrav

***************************** MODERATOR Ličenje make up Branka Pavlovič - VIZAŽISTKA BRANKA BEAUTY CENTER Branka Pavlovič-make up artist Igriška 5 1000 Ljubljana www.brankapavlovic.si [email protected] 05 995 40 10 040 829 988

dr. Lučka Molka je sicer pediatrinja, vendar zelo prijazna in strokovna, dr. Lobe je do konca zasanjana in nestrokovna (po mojem mnenju, da ne bo kera v luft skočila, ker pač nimam dobrih izkušenj z njo), dr. Klim zelo v redu, strokoven, prijazen, natančen, dr. Schweigerjeve pa na žalost ne poznam, tko da ne morem nič rečt.
Tale Lobetova je recimo meni dala Neoangin, ker me je bolelo med lopaticama, kašljala sem ko strela, dva dni kasneje sem bila pri dr. Klimu – pljučnica!!!

Napaka, forum je starševski čvek, obljubljena so neverjetna pojasnila in takega si pač dobila, verjemi pa, da v šoku tule gor že dolgo nobeden ni.

Pa še pripomba – se ti zdi fer, da na enem najbolj branih forumov v državi navajaš konkretna imena zdravnikov in odpiraš debato o njih? Se ti zdi to fer? Do njih? Če imaš ti pravico do debatnih krožkov z zdravnikom, potem imajo mogoče oni tudi kakšno pravico do varovanja osebne integritete in neke vrste zasebnosti. Ne pa da si sedaj sprovocirala odgovor kako je ena zdravnica zasanjana in nestrokovna. Da bi o meni tako pisala, te tožim zaradi blatenja mojega strokovnega imena in ugleda!
Ugled je precej krhka stvar, veš, v rokah takile se hitro pokvari. In to ni prav.

Draga komplikatorka,

nikakor ne želim, da bi se tu blatilo kogarkoli.

Prosila sem LE za priporočila.

Podatki, torej imena in priimki zdravnikov pa so javno objavljeni na spletni strani ZD Ljubljana – Šiška in prav nič narobe ni, če vprašam, koga mi priporočajo tisti, ki redno obiskujejo zdravstveni dom, s kom imajo dobre izkušnje.

Iz srca se zahvaljujem vsem, ki so mi konstruktivno odgovorili in pomagali pri izbiri!

Od navedenih zdravnikov priporočam dr. Schweiger Nemanič Janjo. Je res super zdravnica in zelo prijazna, skrbna in topla ženska.

Se ni treba prav nič zgovarjati. Če vsaj približno poznaš tale forum potem bi lahko vedela, kaj bo sledilo.
Da so podatki o nekom objavljeni na spletni strani, še ne pomeni, da lahko na javnem forumu siciraš njegovo strokovnost. Poznaš zakonodajo in veš kdo je javna oseba? Le-te lahko seciraš, pa še to argumentirano.
Ostali imamo pravico do zasebnosti. Saj v večini družb, tudi zasebnih, so na spletni strani objavljeni podatki ne le o vodilnih ampak tudi o srednjem managementu. In torej ti misliš, da je to opravičilo da začnemo debato o Jožetu Novaku, ki dela v firmi XY in je bolj ali manj prijazen glede na Francko Medved v isti firmi???

Pozdravljeni,

žal ima tudi sama nekatere slabe izkušnje z zdravniki iz ZD Šiška. Pediatrinja dr. Lučka Mojka je izvrstna in jo vsem priporočam, čeprav je pred njeno ordinacijo največkart največja gneča.
Dr. Scweiger Nemanič pa me je že večkrat razočarala, ker si ni vzela dovolj časa za pregled hčerke. Da o tem, da nikoli ne dela po urniku, niti ne govorimo in da se je praktično nemogoče v doglednem času naročiti za pregled.Ko sem popoldne ob 16.uri klicala, da bi hčerko tisti dan pripeljali na pregled, ker je zbolela, mi je sestra nonšalantno odvrnila, da ni mogoče, ker da je že preveč naročenih in smo jo morali pripeljati naslednji dan. Resno razmišljamo o zamenjavi zdravnice!

Imamo dr. Nemanič. Hčerko so že v sredo začela boleti ušesa. Včeraj je bilo še znosno. Danes zjutraj pa huje. Skratka vedno slabše je.
Že včeraj sem klicala za pregled, pa so rekli, da nimajo več prostora. Če želimo jo lahko pripeljem danes ob 7 zjutraj – če bo imela čas, jo bo pregledala. Halooo. Zjutraj je nisem peljala, ker je otrok končno spal po celi noči.
Danes so pregledi samo od 7-8 potem pa sistematski.
ker jih po telefonu ne morem dobiti, sem šla osebno (smo blizu). Pridem do zdravnice in pravi, da naj jo pripeljem v ponedeljek. Razlog: so prepolni in nimajo časa. Njena obrazložitev je, da je to tako šele začetna faza in antibiotiki primejo po 48 urah.
Malo se mi je adrenalin dvignil, saj če jih danes vzame, primejo v nedeljo. če pa v ponedeljek, pa šele v sredo.
zelo zelo zelo nejevoljna in arogantna mi je potem rekla, da naj jo pripeljemo ob 13 uri k drugi zdravnici. Ta je tudi polno zasedena in bo hčerko pogledala ko bo imela čas.

Kar pomeni:
-ob 13 uri v ZD in čakati tudi do 19 ure zvečer?
– bolezen mora priti do konca, preden je otrok upravičen do pregleda.

aja, še to: nismo panični starši. hči ima 9 let in ne vozimo za vsak kašelj na pregled. do zdaj je bila v zadnjih 4 letih, mogoče 3-4 v ZD. Od tega je 1x dobila antibiotike. To se pravi, da je res bolna, če jo peljemo.

to je naše zdravstvo. največji problem je, da se ne da otroka odpeljati kam drugam – razen počakati na večer ko je dežurna služba.

Nemanič ne priporočam. Neprijazna, otrok očitno ne mara.

New Report

Close