Solitarni gomolj
Pozdravljeni,
že nekaj časa imam gomolj na ščitnici velik 20x16x24 mm. Lansko leto so me punktirali in citološkka analiza je pokazala da je to fibrozirano ščitnično tkivo s pravilnimi tirociti in cističnimi elementi. Hormone imam v mejah normale, tudi drugih težav nimam. Predpisanega nima nobenega zdravljena, temveč samo kontrolo v primeru težav. Vseeno me malo skrbi, pojma nimam kaj ta izvid pomeni. Ali gomolji take vrste rastejo, je kakšna možnost da se zmanjšajo, obstaj akakšna alternativa ki bi pomagala. Hvaležna bom vsakega vašega mnenja.
Nihče ne ve oz nima nobenega nasveta?
🙂
Takih z gomolji je tule ogromno, morda so si mislili, da si prej malo preberi… ?
Ja, gomolji se seveda lahko spreminjajo… In to je večna dilema vseh, ki jih imajo- kaj z njimi.
Za edino alternativo, ki naj bi uspešno odstranila gomolj na ščitnici, čisto konktretno, sem slišala 3x v življenju,
(V vseh primerih je šlo za tako zelo sporen post..)
Dvakrat na predavanju društva Preporod, ki se ukvarja s postom.. pričala sta gospod in gospa, kako sta si odpravila gomplj s postom po Breussu..
Tretji primer je moj znanec, ki je prišel k meni po nasvete med postom in tudi njemu je uspelo. (po Breussu).
Samo to niso lahke stvari in jih vsekakor ne priporočam !
Forum je zaprt za komentiranje.