Najdi forum

Ima kdo mogoče doma ali kje drugje vgrajen solatube za dovod natur svetlobe v temen prostor brez okna ?
kako se obnese?
Lp

Midva sva se ogrevala za solatube za v stopnišče. pa se za 1x še nisva odločila, predvsem zaradi stroškov, ker to ni najbolj nujna stvar trenutno. Sicer je dobra pogruntavščina, sploh če res nimaš možnosti naravne svetlobe. Svetujem ti, da greš v Trzin v Kalcer, kjer je to razstavljeno, da vidiš kako izgleda in kako deluje.

jaz sem blazno navijala za to stvarco, ko pa sem jo vidila v Kalcerju v Trzinu, se mi je zdelo, da je grda in da premalo svetlobe. Tudi sami prodajalci so močno prefeririali Velux (če seveda obstaja ta možnost), ki je cenejši in da bistveno več svetlobe. Če pa možnosti ni, je pa fino, da imaš dnevno svetlobo preko solatuba.

Jaz ga imam (250mm) in je super zadeva, ker hodnik v mansardi nima naravne svetlobe. Glede cene pa gledam na to, da če bi imel možnost vgraditi okno, je tu strošek okno, notranja in zunanja polica, roleta, tako da si na koncu cenovno tam, tam. Če je zunaj sonce se ful blešči v prostor, če pa je slaba svetloba ti toliko osvetli prostor, da ne rabiš prižigat luč.

Jaz sem si ogledala efekt na sejmu DOM, kjer so imeli na kontejner zmontiran solatube. Moram reči, da je bilo svetlo kot bi bilo okno na strehi. Sem zelo pozitivno presenečena.

Tudi jaz sem si ogledala efekt solatube na sejmu, sicer je bilo na nebu nekaj oblakov, ampak mene ni prepričalo. Montirane so bile 3 zadeve na strehi kontejnerja. No ja, dalo je nekaj svetlobe in za kakšen hodnik je mogoče v redu, za prostor pa veliko premalo.

New Report

Close