Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Nosečnost in obporodno obdobje solarij v nosečnosti

solarij v nosečnosti

Upam da me ne boste takoj napadle,zanima me če je šla katera v solarij v nosečnosti (11.teden).Pa naj pojasnim, da ne želim zagorelosti kot da bi prišla s Havajev, samo parkrat bi šla za par minutk, da ne bi bila tako bela…

Ja, hodim v solarij, hodila sem celo prvo nosečnost. Solarij OTROČKU NE ŠKODI!!! Škodi le tebi oz. tvoji KOŽI!!!
Če bi veljalo da solarij pregreva, segreva ali kakorkoli otročku škodi, bi na isti način kot škodi otročku škodil tudi na tvoja čreva in ostale notranje ograne, pa ne, ane?!!
Sončni ali solarijski žarki prodrejo le cca 1 mm globoko, in nikamor drugam!

ja, lahko se sončiš v solariju. Brez problema. Nekateri pač po nepotrebnem komplicirajo in za 9 mesecev dobesedno nehajo živeti. Saj se je potrebno paziti, ampak pretiravati pa ni potrebno. In solarij ni nevaren. Sem že 100x to prebrala in tudi Pušenjak to pravi.

pozdravčel

hvala hvala hvala!!!!!!

juhu!!!!!

No pa še moja izkušnja z solarijem v nosečnosti….

Kot vsako leto sem se tudi letos želela malo posončiti v solariju zato sem našega strokovnjaka dr.Pušenjaka povprašala kako je s tem,seveda je rekel da nič ne škoduje zato sem veselo odšla v solarij…Sončenje sem prilagodila,seveda manj minut kot običajno,vklopila ventilatorje in se posončila…

Vse lepo in prav,ampak ko sem stopila iz solarija sem bila popolnoma ožgana (pa sem bolj temnopolte narave),opeklo me je še posebej močno po bušiju,vsa sem bila vročična (kljub ventilatorjem ki sem jih imela na fulll),vroče mi je bilo še 2 dni,slabo sem se počutila, vse me je “zategovalo”….in tako sem še cel teden hodila s slabo vestjo naokoli….

In sem se začela spraševati-če je že meni tako vroče kako slabo počuti šele bebica v meni,pa kako sem lahko bila tako neumna,pa zakaj sem se šla izpostavljat za malo rjave barve…punce res ni vredno…..Telo se v vsakem primeru pregreje in to je vse prej kot dobro…

Pa sem sama zagovornik da nosečnost ni bolezen,da lahko nosečnice počnemo skoraj vse…ampak iz lastnih izkušenj solarij odsvetujem…

Premislite da vam ne bo po obisku solarija tako žal in hudo kot je bilo meni….

Sicer pa ni lepšega kot videt nosečko,tudi če je malo bolj “bela”….

Ja, koža je LAHKO malo bolj občutljiva v nosečnosti!!
Nekaterim se pojavljajo fleki na koži, pigmentni madeži,….zaradi nosečnosti, ki kasneje izginejo (pa tudi ni nujno da zginejo).
Hočem reči da čist na lahko pa ne smeš tega jemat! Solarij škodi LE KOŽI in tudi na kožo je treba mislit.
Če si se običajno v prvih par obiskov solarija sončila po 10 minut, bi se zdaj ko si noseča, smela v prvih obiskih sončiti MAX 5 MINUT !! In šele potem vidiš kako prenašaš sonce oz. vročino v nosečnosti.
Skratka, sem prepričana, da si bila predolgo noter!

draga tenn-običajno sem obiskovala solarij (ko nisem bila noseča) po 10 minut,sedaj pa sem bila 5 minut in NE , nisem bila predolgo notri, temveč je ko si noseč pigmentacija po trebuščku drugačna in te rado na tem mestu bolj opeče…Sicer pa ni bil problem v tem ampak v tem da se klub ventilatorjem telo pregreje kar pa ni dobro za bebico…

Če pa tut teh 9 mesecev ne moreš zdržat brez solarija pol pa tut ne vem no….Men si otroček smili, sem prepričana da mu v pregretem telesu prav nič ni luštno!

Mogoče nisem povedala prav: nekatere se v nosečnosti NE SMEJO sončiti, ker je koža preobčutljiva. Telo je v nosečnosti drugačno, reagira drugače, tako tudi lahko koža reagira drugače! Očitno si ena izmed tistih in tudi tistih 5 minut je bilo pa predolgo zate. Pa če je tako, se ti bo isto zgodilo tudi na soncu. So nosečke ki se morajo v nosečnosti DOBESEDNO IZOGIBATI sonca, pa se jim sicer to ni bilo treba. Sončenje pa VSEKAKOR NI ZDRAVO – a le za kožo!!
Večina nosečnic sončenje prenaša normalno in za plod ni škodljivo. Vsaka mora sam videti oz. probati – če se počuti dobro, se lahko komot sonči!
Pigmentacija na trebuščku ni nič drugačna, pigmentacija je drugačna povsod ali pa nikjer.
Otroček je pod vplivom solarija prav toliko “vznemirjen” kot če prehodiš recimo 30 stopnic. Pa prav nič pregret – to so fame!

No, tudi jaz nisem rada bela kot sir in nimam nič proti solariju, ampak sem žal v 1. nosečnosti dobila fleke po zadnji strani beder in po obrazu, na licih, ker sem se sončila, zato v solarij ne upam….. ti fleki na licih mi sicer čez zimo izginejo, ampak takoj ko se zopet nastavim soncu, so tukaj……Vseeno sem se tudi letos že malo posončila, tako da nisem čisto bela, sem pa v 25. tednu nosečnosti….

Jaz hodim skozi vse leto, poleti ne, tudi v nosečnosti. Me je pa nasmejala tvoja izjava:
“Če pa tut teh 9 mesecev ne moreš zdržat brez solarija pol pa tut ne vem no….”

Zanimivo da je zbadljivka prišla ravno iz ust nekoga ki tudi ni zdržal brez solarija in se je poskusil sončiti. Pa obe sta v zmoti, prvi obiski so zelo priporočljivi po 5 minut, ne 10, tako da vi morale 5 minut deliti na pol (sploh v nosečnosti je treba biti previden), ne pa 10.

nikoli nisem rekla da sem proti sončenju in zakaj ne-če res ne bi škodovalo…meni je zato nisem šla več..

sicer mi grejo pa na forumu najbolj na živce takšne prepirljivke kot si ti…eno je da podaš svoje mnenje,drugo je da vsiljuješ mnenje tako kot počneš to ti….

sicer pa če bi se ve namatrale pol toliko kot sem se jaz da sem sploh do bebice prišla bi desetkrat in ne samo enkrat razmislile kaj škoduje in kaj ne!

Moje telo se je v solariju pregrelo in sem bila vsa vročična zato ne grem več. Če vam to paše tudi prav…Če se že zdaj ne morete odpovedati niti najmanjši stvari kot je solarij kaj bo šele potem ko bo otroček rojen…

tako,pa še malo pikrosti nazaj.

sicer pa-mislim da imate slabo vest ker hodite v solarij … če temu ne bi bilo tako se ne bi tako ognjevito “borile” in “zagovarjale” tukajle gor…

Ma, ne nisem hotela nič slabega.
Jezi me edino ko nekateri strašijo in norijo, da potem izgleda ko da bomo otroka spekli, če se sončimo – Sisy ni tega rekla, da ne bo pomote.
Ja, priporočljivi oz. dovoljeni odmerki prvih obiskov so 5 minut, jaz sem rekla tko tko, ker nekaterim bolj temnopoltim tudi začetki z 10 minutami ne škodijo.
Sisy*, lahko zdržim brez solarija v nosečnosti, a zakaj bi, če mi ni treba. Ti boš pač morala, če pa bi se lahko sončila povsem normalno, ko da nisi noseča, bi se pa, ane?
Povem še absurdno zanimivost:
Jaz nikoli nisem kadila, se pa par let sončim (pa vse prej tokliko, da bi imela TEMNO rjavo barvo)
moja svakinja pa že 15 let pokadi 2 ŠKATLICI DNEVNO!! RES, brez heca – čik za čikom! In POPOLNOMA ISTO V NOSEČNOSTI!
Pol pa G reče: kadim, v nosečnosti ne – to pol piše v MK, seveda.
Po prvem porodu je imel sinek grozne krče vse do 6 mesecev starosti – no, krči so lahko tudi brez kajenja….ampak zdaj je drugič noseča, pa ISTO: čik za čikom!

Jaz ji nisem rekla nič, le to da če bi kadila, bi G tudi povedala.
Ona pa nemi, da solarij škodi otročku, pa cela filozofija……….
To mi pa res dvigne pritisk in zaradi takih (ki kadijo, pijejo dosti alkohola – tudi take poznamo, ane da? – pa so posledice lahko resne!!), sem malo alergična ko se začne o tem kako solarij škodi otročku – pa vemo da ne!!

Sisy* sva se križali v pisanju, nisem videla tvojih postov.
Še enkrat ni bilo slabo mišljeno, ja nimam slabe vesti ker hodim v solarij, odgovorila sem na vprašanje, zato ker ne želim da jo imajo druge, ker ni potrebe.
Mislim da nobena od naju ni vsiljevala svojega mnenja, obe sva ga le povedali.
A to da si tudi ti poskusila iti v solarij govori v prid temu da se mu nisi bila pripravljena odreči kot zdaj obtožuješ nas kao kakšne smo! Žal! če ti ne bi škodil, bi hodila, in dam ti prav!

Tenn-se strinjam s tabo,vsaka ima pač svoje mnenje,vsaka ima svoje občutke kaj telesu paše in kaj ne….Gre zato da vsaka pač pove svoje mnenje,tako kot ti sprejemaš mojega,jaz sprejemam tvojega … Druga stvar pa je če ti nakdo hoče vsiliti svoje mnenje tako kot recimo tvoja svakinja al pa ta gospodična zgoraj pod nickom Nosečaa.

Itak pa da prilagodimo sončenje na 5 minut-meni je pač tudi teh 5 škodovalo,tebi ne…Vsako telo je drugačno…Lahko se pa zgodi da še kateri ne bi pasalo zato pa raje opozorim….

zato pa so forumi da si povemo.

Torej sto ljudi,sto čudi…

peace :-)))
Jaz sem rada na soncu in če ne bi povzročalo hitrejšega staranja kože in seveda kožnega raka, bi se sončila več ko se. Se mi pa prav smilijo tiste ki se morajo soncu res izogibati celo življenje, ker jim pa zdravstveno škodi. Njim se pa mogoče smilimo me. Ampak smo lahko srečne ker lahko izbiramo! Pretiravanje pa v ničemer ni dobro!

Punce, šla sem v solarij, za 6 minut (ne v superturbo) in mi je fuuuul pasalo!!!!

Še ene parkrat bom šla, itak da po pameti pa tudi “šef” v solariju mi je rekel, da kar nekaj nosečnic hodi.Da ga vsaka najprej vpraša, on ji reče naj se raje s svojim zdravnikom pomeni in da čisto vsaka pride nazaj!

Sicer pa bi se v marsičem lahko podpisala pod tenn-ine poste…imava zelo podobno razmišljanje 🙂

Punce drage še enkrat hvala!!

Uf, jaz imam pa tako občutljivo kožo, da še v življenju nisem bila v solariju in tudi poletnega sonca se moram izogibati zaradi hude alergije (že kakšnih 15 let je tako – najhujša pa je kombinacija morska voda-sonce, da si moram pomagati z antihistaminiki). Pa tako bi mi zdajle pasalo malce oddiha…

Ej ko ste dobre. Jaz sem nova na forumu in mi je ful zanimivo brati vaše komentarje. jaz SAMO sumim, da sem mogoče noseča, pa sem se že zadnjič v solariju malo posekirala, tak da punce – HVALA. RES mi je zanimivo brati nosečniški forum, ker zveš marsikaj, kar nam mame niso povedale…

LP

KAK STE GLUPE NEKATERE,NAJBOLJŠ DA NEHATE ŽIVET ZA TEH 9 MESECEV,MISLIM HALOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO
SOLARIJ NEŠKODUJE TKO DA NEHAJ PAMETOVATI!!!
ČE JE ŠKODIL TEBI,NEPOMENI DA NAM TUDI,TI SI LE LJUBOSUMNA KER ZA RAZLIKO OD NAS HODIŠ KOT MLEKO BELA PO SVETU,HEHEHEHEHE.

New Report

Close