Najdi forum

solarij

Rada bi začela z 10 dnevno kuro v solariju, torej začela sem že in sicer prvič z osem minut (ker sem kar svetle polti), čez 1 teden 10 minut, drugi dan 15 minut, rada bi nadaljevala po 20 minut, pa imam premisleke, saj ne vem koliko mojemu telesu solarij škoduje in kakšne posledice lahko nastanejo.
Rada bi bila to poletje lepo zagorela še preden grem na morje.
Zahvaljujem se vam za odgovor !

Spoštovani!

Solarij ima prednost pred naravnim sončenjem, ker ima manjše sevanje škodljivega spektra UV žarkov. Po drugi strani pa v koži spodbudi tvorbo zaščitnega barvila, ki ob sončenju varuje pred prodorom UV žarkov v globlje plasti.

Sončenje škoduje koži (hitrejše staranje kože) in povzroča raka kože. Za zdravje nas sonce v našem podnebju obsije dovolj brez posebnega sončenja.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

zagorela,

dodala bi le to, da se solariji med seboj razlikujejo glede na moč (od 300 do 600W), tako, da podatek 10 min ne pove veliko. jaz solarij obiskujem že kaki dve leti in sicer 1x na mesec po 10 min (600w solarij). po mojem pa je na začetku potrebno hoditi pogosteje (med 1. in 2. obiskom naj bo 1 dan, nato spet obisk po 3 dneh…), kasneje ko podlago že dobiš pa zadostuje en obisk na mesec.

lpm

New Report

Close