Šolanje V stopnja
Pozdravljeni,
prosim svetujte mi kako najhitreje od IV. stopnje šolske izobrazbe do V.stopnje.
1000 x hvala za vaše cenjene nasvete
Kakšno smer izobrazbe pa imaš?
n
Končano imam srednjo trgovsko šolo. Želim pa imeti 5.stopnjo. Katero bi najhitreje lahko naredila
Ekonomsko?
Malo poglej po netu, je kup teh šol ob delu. Pa narediš še izpite za dve leti ekonomske in si potem ekonomski tehnik. Če želiš pa kaj drugega, znaš imeti pa še kakšne diferencialne izpite.
LP
Najhitrejša pot je do EKT – trajalo bo dve leti.
Za vse druge smeri bi se morala najprej prekvalificirati v nek poklic na 4.stopnji (dif.izpiti) in potem delati 3+2 na željeno 5.stopnjo.
če si stara nad 21 lahko opravljaš maturo… lp
To načeloma drži, je pa zelo težko po triletni šoli opravljati gimnazijsko maturo.
Pa še poklica s tem ne pridobiš, pač pa le vstopnico za nadaljnji študij.
Se strinjam da ni lahko, je pa po mojem mnenju to najhitrejši način kako priti do v stopnje izobrazbe…
Najhitrejši sigurno.
Ne pa tudi najlažji.
Zdrawo. Sem fant star 21 let in me zanima nekaj… Imam končano 3-letno poklicno šolo in ne najdem zaposlitve za moj poklic.Sedaj me pa zanima ali je kaj lazje,da bi šel delat splošno maturo samo vem,da s tem ne bom pridobil poklica.Kaj bi mi gdo lahko gdo svetoval kaj naj naredim?Zdaj sem izgubil še socialno podporo,ker sem si uveljavil status študenta,tako,da sem brez dohodkov.Ne vem kaj naj naredim.Naj mi prosim gdo svetuje glede šolanja in še česa. Hvala.
Mislim, da se lahko pripraviš s pomočjo tečaja na splošno ali poklicno maturo in se pravočasno prijaviš, ker si že preko 21. let, kar je pogoj. Pozanimaj se, saj preko PUM-a (projektno učenje za mlade) tudi država sofinancira take programe za zvišanje izobrazbe. Srečno!
Forum je zaprt za komentiranje.