Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Nosečnost in obporodno obdobje Šola za starše,Kdaj?

Šola za starše,Kdaj?

Po raznih revijah sem začela prebirati o šoli za starše(partnerjeva prisotnost,da dobi potrdilo za porod),raznih tečajih…
Zanima me kdaj naj bi se šlo na vsa ta predavanja ali na vaje?Ali te na to opozorijo pri G.ali se sam pozanimaš?
Nočem izpasti ‘butasta’sam res ne vem.
Lp15t

Zdravo.

Trenutno hodim v šolo za starše in ugotovila sem, da sem med zgodnejšimi, saj sem pričela, ko sem bila noseča 25 t. Med nami je tudi nosečnica v 37 tednu.
Meni se je zdelo pomembno, da dosežem v nosečnosti vsaj 24 t, ko lahko otrok teoretično že preživi, če bi prišlo do prezgodnjega poroda, in tudi morfologija je že bila za mano.
Mogoče je to pomembno. Sicer pa se odloči tako, da boš takrat imela čas za to in da še ne boš previsoko noseča, ker boš dveurno sedenje težje prenašala.
Mene o tem pri G niso opozorili. Sama sem se o tem morala pozanimati.

LP
Pipi+

Hojla 🙂

Sestra od najinega G ti bo po pošti poslala vabilo. Jaz sem bila vabljena, ko sem bila nekje v 25. – 26. tednu.

Prvo predavanje ima sestra, nato sledi telovadba in dihalne vaje pri fizioterapevtki (2x), eno predavanje ima G (edino, ki je resnično zanimivo!), eno zobozdravnica (tudi kar fino), potem pa še brezvezna (sori, ampak res) nakladancija patronažne.

Predavanja so zelo kratka (vsako cca. 45 min ali celo manj), razen patronažne, ki si vzame PREVEČ časa za banalne stvari.

Sama sem pred 6. leti hodila v šolo za starše v LJ, kjer sem biiistveno več izvedela kot letos pri nas.

Če želiš, ti lahko skopiram moje zapiske iz LJ, sicer se pa itak dobiva in ti jih dam 😉

čao

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~ NeVeR RuN FaStEr ThAn YoUr GuArDiAn AnGeL cAn FlY ~

Mene je sestra pri G obvestila (najprej sem sama vprašala), da je primerno nekje po 30 T obiskovati šolo za starše. Dala mi je tudi posebno zloženko patronažne službe, ki ta tečaj izvaja.

Lep dan

Jaz pred 36 tednom nisem imela časa, ker sem delala do konca.
Pa mislim, da tudi ni nobene potrebe, da greš na tistih nekaj predavanj kaj bistveno prej.

lp
ija

Hvala vsem za podrobnejše informacije.
Spenin@ fajn da se dobiva na pijački,pa če imaš kaj zanimjivega in uporabnega,seveda tudi tvoje nasvete se toplo priporočam.Ti samo pokliči ko boš imela čas.
Še enkrat hvala vsem.
LP

jaz pa priporočam, da čimprej, ker nas je prehitelo in si nismo učakali šole za starše! naša mala je rojena v 29t.

New Report

Close