Najdi forum

Sokovi

Spoštovani,

pred cca 2 tednoma sem začela sočiti domačo in delno kupjeno zelenjavo (kombinacije korenčka, paradižnika, zelene, špinače, zelja..). Sok (cca 4 dcl) popijem zvečer ker dopoldan nimam možnosti in mi je zelo všeč.
Od prvega pitja dalje imava z možem napet trebuh. Dosti imava plinov in redno hodiva na wc tudi po dvakrat na dan kar do sedaj ni bila praksa. Blato je temno ima tudi zelo neprijeten vonj.
Zanima me ali je je to normalno ali se slučajno razstrupljava?
Na nspletu je zelo malo napisnega glede učinkov zelenjavnih sokov razen knjige od W. Walkerja. V nejgovi knjigi ni veliko podatkov glede učinkov in odzivov organizma na pitje zelejavnih sokov.

Za odgovor se vam zahvaljujem in vas pozdravljam.

Špela.

Pogostejše odvajanje, temno blato in z močnim neprijetnim vonjem je lahko znak razstrupljanja, kar je seveda dobro. Zelenjavni sokovi vsebujejo veliko mikro snovi (minerali, vitamini in drugi mikro elementi), ki pospešujejo čiščenje telesa.
Napenjanje je lahko prehodno, ker ste spremenili prehrano in se bo telo s časoma prilagodilo. Je pa res, da zelenjava in sadje lahko povzročata napenjanje zaradi velike količine celuloze, ki je sicer pomemnba za našo črevesno mikro floro i ndelovanje peristaltike, neposredno pa je telo ne more izkoristiti.
Poskusite s pitjem čajev, ki pomirjajo kot sta naprimer kumina in janež. Če nadloga en bi prešla, vam predlagam, da zmanjšate količino sokov in jih bolj razredčite ter razporedite uživanje preko celega dneva.

mag. Iva Verbnik *** Solis-TR d.o.o. *** [email protected]

Živjo!

Vem, da je kar nekaj časa minilo od začetka te teme, vendar bo mogoče pa nekomu drugemu prav prišlo moje skromno mnenje.

Kombinacija zelenjave, ki ste jo napisali v oklepaju, se ne ujema ravno najbolje. Pri sočenju sokov je potrebno tudi vedeti, katera zelenjava ali sadje sta primerna za skupno zavžitje. Če ste prebrali knjigo W.Walkerja, bi o tem morali vedeti. Pitje sokov v večernih urah vam pa zelo odsvetujem. Sokove zavživajta zutraj in dopoldne, nekatere zelenjavne pa lahko tudi v popoldanski urah, nikakor pa ne zvečer. Temnejše in smrdeče blato pa nakazuje na čisščenje telesa, kar si lahko predstavljate kot čiščenje “greznice” v kateri se je leta in leta nabirala “svinjarija”.

Tudi zdravo prehrano je potrebno uživatii z razumom!

Lep pozdrav!

Dobre, osvežujoče in zdrave sokove lahko tudi kupite:
* http://nektarnatura.eu/drinks/juices
* http://fructal.si/products/index/superior
* http://www.dana.si/Izdelki/Sokovi-in-nektarji/CategoryID/2
* http://trgovina.mercator.si/market/brezalkoholne-pijace-29550/sadni-sokovi-in-nektarji-29615
* http://online.konzum.hr/#!/products/50007091/juicy-sok-naranca-100-1-l

New Report

Close