Najdi forum

sojini ali sirotkini proteini?

če prav razumem so sirotkini proteini zelo priporočljivi za pred treningom in takoj po treningu, ker se hitro absorbirajo v telo, sojini pa se počasneje, zato predvidevam da so s tokom dneva pa sojini boljši. Imam prav? Pa še tole. A je res, da sojini proteini nekaj malega pripomorejo tudi pri izgubi maščob?

A se mi splača kupiti še sojine proteine, ali naj raje samo sirtkini jemlem, tudi s tokom dneva?

tnx

Jaz bi se odločil samo za sirotko, ker ima višjo biološko vrednost. Čez dan jih lahko jemlješ večkrat po malo ali pa jih zmešaš z mlekom, ki nekoliko upočasni absorbcijo.

Ali pa nerediš mešanico kazein & whey nekje 50.50 za tokom dneva. Sojini proteini negativno vplivajo na izločanje estrogena in s tem zavirajo hujšanje (nekoliko – oz odvisno od posameznika).

Lp Oliver

zakaj se potem sploh uporabljajo sojini proteini, če je enaka cena kot pri sirotkinih? A ima kako prednost, ki je sirotkine beljakovine nimajo?

Pa ko sem že pred tednom kupil pol kile sojinih me zanima, kdaj naj jih uporabljam. Je dobro če si na definiciji zvečer pred spanjem?

New Report

Close