Najdi forum

sojina omaka…(3md)

prosim če mi lahko kdo pove kako je z sojino omako in 3md…zadnjič sem jo prvič probala v kitajsko indijski restavraciji in mi je bila ful dbest…zdaj nameravam začeti z 3md in me zanima kdaj kako …vse….
in pa seveda tofu…kako si ga vi pripravite?
hvala

Kolikor se jaz spoznam, ima sojina omaka veliko beljakovin, tako da bi jo jaz, če bi mi bila všeč, uporabljala le na B dan.
Kar se tiče tofuja, pa res nimam pojma. Sem ga sicer enX kupila, pa nam ni šel prav nič v slast.

Nikoli ti niso dane sanje, ne da bi ti bila dana tudi možnost, da jih uresničiš.

Tako sojino omako, kot tufu in sejtan, lahko uporabljaš le na beljakovinski dan.
LP!

Jaz tako tofu kot tudi seitan narežem na tenke rezine in ga dam v “paco”- (ki mora biti malo bolj slana , sploh pri čistem tofuju, ker je sicer popolnoma brez okusa)čisto na drobno sesekljana čebula, peteršilj, začimbe po trenutnem navdihu, kakšna žlička tamarija (ali sojine omake), žlica olivnega olja, malček vode- to pustim potem v hladilniku in vsakič, ko iz hladilnika kaj vzamem premešam – oz pretresem (ker to ponavadi dam v posodico s pokrovom tuppervare). V hladilniku tako ostane, dokler vsega ne porabim- ali popečem v teflonski ponvi, ali naredim v omaki, tofu rada dodam npr mešani solati-paradajz, paprika, kumare(ali svežega ali narezanega na kocke in popečenega)… Res pa je da sedaj tega ne prakticiram, ker imam oboje rada v kombinaciji z rižem, to pa sedaj ni dovoljeno.
Mi je pa zenimivo, zakaj naj bi seitan spadal v beljakovinski dan- res se uporablja kot nadomestek za meso, vendar je narejen iz moke, ki je OH?!
No, jaz sem se mu sedaj kar odrekla, sicer je pa itak težek za želodec in ga ni priporočljivo preveč jesti…

Se opravičujem. Napaka. Mislila sem, da je tudi seitan nadomestek za beljakovine, ker sem mislila, da so vsi nadomestki za meso iz beljakovinskih rastlin.
LP!!

o hvala lepa, sem zelo zadovoljna z odgovori.
lp

sojina omaka je beljakovinska??? lepo. jaz jo v sveti veri, da je približno enaka kisu uporabljam že cele 3 mesece diete redno vsak dan (včasih na kak sadni dan celo dvakrat) na vseh mogočih solatah. no, pa je šlo vseeno dol 8 kilc in sem kar zadovoljna. sojino omako bom pa še naprej lepo veselo dajala na solato, pa bo. mogoče zdaj z malo slabe vesti, ampak me prov briga…kakšen užitek si pa ob vseh mogočih solatah človek že more pustit. a ni res?

lp, vanja

Seveda, saj jaz tudi uporabljam balzamičen kis, pa vsebuje vino in sladkor. Preveč stroge pa tudi ne smemo biti, ker se nam potem dieta zagnusi. To je pa še slabše, kot če si privoščimo majčkene pregrehe.
LP!

New Report

Close