Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Čutila Optika sofinanciranje

sofinanciranje

Zdravo, prosim za pojasnilo,kaj pripada v primeru slabega vida in nošnje očal in leč? Jaz nosim očala in leče 10 let in zmeraj bila samoplačniško na pregledih, pa nikoli dobila informacije, če mi tudi kaj pripada iz tega naslova-še nikoli do zdaj nisem nič koristila.
Kaj moram storiti za to, saj vendar plačujemo dodatno zavarovanje.
Najlepša hvala za odgovor, pa lep pozdrav.

Torej morate na pregled k okulistu, kateri vam izda recept, s katerim greste k optiku in vam ta odbije določen fiksen znesek od zneska očal.

Seveda ste upravičeni do povrnitve delnih stroškov le v primerih:

kratkovidnost in daljnovidnosti (ne glede na leta), ter starovidnosti če ste starejši od 63 let.

Lp.

Povračilo stroškov? Hja, bolj težko, sploh po novem zakonu. Je res, kot je pisal g. Rene – kratkovidnost, dolgovidnost, starovidnost, ni pa povedal ob katerih pogojih. Jaz imam na obeh očesih dioptrijo, nekako minus tri in pol, na desnem očesu pa cilinder minus pet, kar je po besedi zdravnice ogromno in pa samo še 50 % vida na desnem očesu. Ravno sedaj pričakujem novi lečki in s starhom pričakuje, da bom morala plačati celih 40 tisoč (tudi, ker sem 1 leto brezposelna, nimam niti za pokritje zavarovanja). Srečno.

New Report

Close