Najdi forum

socialna pomoč

Z tem mesecem mi poteče nadomestilo na zavodu za zaposlovanje. Rada bi vložila vlogo za socialno pomoč. Ko sem pred časom spraševala za cenzus, je le te bil za kar dosti manjši od prihodkov.
z fantom živiva v skupnem gospodinjstvu od novembra. Kdaj in pod kakšnimi pogoji se njegova plača šteje za pridobitev pomoči? na socialnem pravijo, da me je dolžan preživljati. izvenzakonska skupnost še to ni, poročena še nisva, pod takimi pogoji bi me bil dolžan preživljati vsak, s katerim bi živela, tudi npr. sostanovalec, brat, drug sorodnik….?
ali je možno, da se spremeni skupno gospodinjstvo, da sva na istem naslovu prijavljena vsak zase in kaj to potegne za sabo?
vse bi še šlo, ampak ena plača, minus najemnina, vsi krediti, vse položnice…že tu zmanjka, jest lahko nehamo že danes.
na socialnem so mi rekli, češ kaj pa sta v neprofitnem stanovanju, v socialnega idita. no, ja, dajo mi ga naj, pa bova.
Če nimaš službe, pa če partner nima ogromne plače, je najboljše, da se živi na plečih staršev, dokler ti pač pustijo, al pa da se zapiješ, takrat ti socialno dnevno izplača kakšnega jurja, pa še za položnice ne rabiš skrbet, ker se zanje itak ne sekiraš…
tega sistema res več ne razumem???
lep dan vsem!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close