socialna in plača
Spoštovana Tina,
mene pa zanima kaj se upošteva v vlogi za socialno pomoč. Bruto ali neto plača??
Sedaj sem dobila odločbo in je upoštevana bruto plača. Sicer ne gre za velik znesek pomoči, a vendar pomaga. Ker sem bila zaradi poškodbe v bolniški je bila plača še manjša. A v odločbi imam manj odobrene pomoči kot do sedaj.
Hvala za odgovor.
Pozdravljeni!
Upoštevajo se bruto dohodki. Manjša DSP …. khm, bolniška je manjša od plače, torej bi morala biti višja DSP.
– Ste imeli še kakšen dohodek v zadnji treh mesecih pred vložitvijo zadnje vloge za to odločbo?
– Ste spremenili / ali je bilo ugotovljeno bivanje pri drugem/-ih, prehrana …. (niste sami živeči ipd)?
– Imate kaj delnic – pa so bile v času vložitve vloge vredne?
– Kakšna dodatna denarna pomoč, ki se je videla na bančnih izpiskih?
– Imate še kakšen TRR, hk,…?
Pišite, in želim vam čimprejšnjo neodvisnost od DSP!
Lep pozdrav! tina
Pozdravljeni,
pri denarni socialni pomoči se upošteva NETO PLAČA (brez malice in prevoza),
pri otroškem dodatku pa bruto plača.
LP, ASHLEY
Hvala za hiter odgovor.Na vsa vprašanja je odgovor NE. Priložila sem plačilne liste, vse bančne izpiske in otrokove bančne izpiske (ni imel nobenih prihodkov ali kakršnega koli podarjenega denarja).
Kot pravim ne gre za velik znesek socialne pomoči. Sedaj pa je še ta manjši za par eur kot v prejšnji odločbi.
Zadnje leto je kar malo kritično, a bo že.Sem navajena vzponov in padcev.V bistvu pa nimam niti izbire, da bi mi lahko kdo od sorodnikov pomagal. Sem pač sama in to te z leti utrdi in si še večji borec.
Me pa zanima, če je možno zaprositi za enkratno denarno pomoč za nakup šolskih učbenikov in zvezkov. Sem bila pred leti eno obdobje na zavodu in zdaj trenutno prejemam razliko do plače. A za kakršnokoli dodatno pomoč nisem zaprosila še nikoli. Vedno sem se znašla in tudi kdaj nastale dolgove poravnala sama.
Tokrat pa bi mi kakšna pomoč prav prišla. A ne vem kako je za nakup šolskih potrebščin.A se da?
Hvala za vse informacije
Popravljam! Pri Otroških dodatkih se šteje BRUTO PLAČA, pri DSP pa NETO PLAČA (brez prevoza in malice).
Za nakup šolskih potrebščin je dosedaj šlo iz občinskih pomoči – odvisno od katere občine izhajate. Glede IDSP in nakupa pa je tako………odvisno od primera do primera. Tukaj vam res ne morem konkretno odgovoriti kot do, da greste do svoje soc.del. in poveste to, kar ste meni.
Upam, da vam uspe! Sporočite.
Lp-TInA
Hvala vsem za odgovore.
Forum je zaprt za komentiranje.