Socialna fobija
Stara sem 25 let in imam težave z navezovanjem stikov. Prijateljic že davno nimam več, ko so me vabile na pijače, sem občutila grozno tesnobo in strah, večkrat odpovedala, tako da so me sčasoma nehale klicati-razumljivo. Če sem prisiljena biti v skupini ljudi, sem nervozna, tesnobna, na robu paničnega napada, najrajši bi se vdrla v zemljo. Že na poln avtobus mi je muka. Imam ogromne probleme s samopodobo, nikakor ne morem sprejeti svojega videza, sama sebi se zdim grda in neprivlačna, prav tako nerazgledana in omejena. Konstantno imam občutek da me ljudje čudno gledajo, obsojajo in imajo o meni slabo mnenje. Najslabše se počutim med mladostniki, oz še bolj mladostnicami. Opazujem jih in se primerjam, zaradi česar se počutim še slabše. Brez make-upa sploh ne upam zapustiti stanovanja, ko pa sem med ljudmi, moram nonstop preverjati če se nisem slučajno kaj razmazala. V službi se neznam povezat z ljudmi, počutim se izločeno, zdi se mi da me opravljajo. Težave imam pri šolanju, ko naj bi imeli predavanja, naprimer danes, nisem šla, ker mi je MUKA sedeti v prostoru s toliko sovrstniki. In kar je najhuje… Počutim se tako osamljeno. Imam sicer fanta, s katerim se tako ne razumeva preveč in mu nemorem zares zaupati. Tako da opazujem sovrstnike okoli sebe, kako se družijo in zabavajo, medtem ko sem jaz sama, v svoji bedi…
Pozdravljeni,
hvala za vaše sporočilo. Da bom lažje odgovoril, ali imate kakšno vprašanje, ki bi ga zastavili? Ste razmišljali tudi kaj o tem kako bi si lahko pomagali?
S prijaznimi pozdravi,
Miha Štrukelj
Imel podobne simptome. Dobil sem helex, ki se ga hitro navadiš. Sicer pomaga vendar tu se vse komaj začne. Na dan sem jemal 4×0.5mg.ker se količina veča za isto počutje rabiš vedno več. Potem sem se odločno da grem. Dolga zgodba za pisat če kter hoče. Mu jo zaupam.
Opomba moderatorja: telefonsko številko in email sem izbrisal zaradi varovanja podatkov. Predlagam, da si ustvarite profil in si boste lahko izmenjevali zasebna sporočila.