Najdi forum

sobno kolol

rada bi utrdila mišice stegen, zato me zanima kako naj treniram. je boljše manjša težavnostna stopnja in hitrejše kolesarjenje ali kako drugače. Koliko časa dnevno naj kolesarim? Vpliva kolesarjenje tudi na trebušne mišice?

Na to vprašanje naj odgovori Kolesar! mene tudi zanima katere mišice “delajo”, če kolesariš in katere ne?

Ja, mene tudi zanima, če se pri kolesarjenju utrjujejo ritne mišice.

priporočam ti buttshaper, rezultati so ob redni vadbi fantastični.
Veliko uspehasimona je pisal/pisala:
>
> rada bi utrdila mišice stegen, zato me zanima kako naj
> treniram. je boljše manjša težavnostna stopnja in hitrejše
> kolesarjenje ali kako drugače. Koliko časa dnevno naj
> kolesarim? Vpliva kolesarjenje tudi na trebušne mišice?

Če govorimo o vožlji kolesa moramo razlikovati več stvari. Sobno kolo aktivira manjšo skupino mišic vglavnem nožnih in mu glavni namen ni jačanje mišic temveč jačanje kardio sistema (srce, pljuča in ožilje).
Normalno število obratov pri poganjanju kolesa je med 60-80 o/min ovisno od tehnike poganjanja. Večje število obratov in nižja obremenitev je ekvivalentna nižjem številu obratov in večji obremenitvi. Na sobnem kolesu itak večinoma imamo merilec srčnega utripa, ki nam pove koliko hitro smemo “gnati” pri izbrani obremenitvi.
Kolesarjenje na cesti še bolj v naravi aktivira večje število mišic (nožnih, ročnih,hrbtnih tudi trebušnih). Vse eno nobena skupina mišic se ne bo okrepila tako hitro, da bi kolesarjenje izbrali kot edino sredstvo za krepitev in povečanje določene skupine mišic.

Tisti, ki želi krepiti nožne ali ritne mišice in želi videti rezultat dovolj hitro bo moral poleg kolesarjenja(ki ga priporočam) poseči po tistih znanih nepriljubljenih in teških vajah kot so: prosti počepi, počepi z obremenitvijo, izpadni korak , žabji poskoki, račja hoja, …….in vaje prikazane na že parkrat navedenih linkih.

lp

Lep pozdrav vsem skupaj

Kje pa se da dobit te linke. Sem šele dobro začela obiskovati ta forum, prosim za malo pomoči.

Hvala

New Report

Close