Doma imam sobno kolo X-FACT H8.2, vendar se mi zdi, da ni povsem nobene razlike v težavnostnih stopnjah (tudi pri fantu imava isto kolo in isti problem). Zanima me ali je to napaka v seriji koles, ali je možno da je kaj narobe priklopljeno oz. ali se te težavnostne stopnje med sabo dejansko ne razlikujejo? S kolesom je namreč možno doseči (pri največji hitrosti) okoli 50km/h. Ali je to normalno?
[img]http://images.ceneje.si/products/thumbnails2/ImageHomePageZoomed/x-fact-h82-1025111_1024x768.jpg[/img]
Kolo meni zgleda zelo preprosto. Menim, da ima bremzo narejeno zelo preprosto, verjetno tako da tekstilna gurtna pritiska na vztrajnik. S tem ko vrtiš gumb napenjaš gurtno. Pomoje se da tisto gurtno nekoliko napet, potem bo bolje.
sam imam X-FACT ergo70, ko se mi je pokvaril po poteku grancije sem pisal na hervis [email protected], kjer sem kupil kolo, kje oni servisirajo. Prijazno so mi posredovali telefosko številko serviserja g, Dragota, ki mi je po pošti poslal nadomestne dele, tako, da je sedaj kolo servisirano. Do sedaj sem na njem naredil 24000 km po števcu, ki je na kolesu. Zamenjal sem jermen in boben z magneti.Tako, da če imate probleme s kolesi X-FACT (v bistvu blagovna znamka hervisa) se po mojem vsekakor lahko obrneta na hervis.