švejk,
Merjenje maščobe je dokaj zanesljivo za:
– povprečne ljudi, ki nimajo kakšnih izredno nizkih vrednosti telesne maščobe oz. niso pretirano otletske postave.
– meritev maščobe bo še najbolj zanesljiva če jo opravite zjutraj na tešče. Količina hrane v želodcu, kot tudi tekočin lahko precej popačijo rezultate. Pomembno je da je meriteev pač vedno v približno istih pogojih… v tem primeru četudi rezultat ne bi bil popolnoma točen… bo napaka ostala približno istega razreda, zato boste ob ponovni meritvi čes čas lahko primerjali rezultata.. ali manj ali več.
– poraba kalorij… odvisno na kakšen način poteka izračun, če kolo omogoča vpis podatkov kot so… starost, telesna teža, spol… in meri ob tem še utrip. Potem obstaja velika verjetnost, da prikazane kalorije ne odstopajo veliko od dejasnkega stanja.
– funkcija recoverj ponavadi nudi dve nastavitvi: recovery time in recovery heart rate. Uporabna je preedvsem za športnike.
Recovery time: nastaviš čas npr 60 sekund, in naprava si zapomni za koliko ti pade utrip v 60 sekundah po preteečenem času treninga.
Recovery heart rate: nastaviš mejno vrednost utripa, in naprava meri v kolikšnem času pade vaš utrip na nastavljeno vreednost.
Sama rezultata obeh funkcij po sebi ne povesta veliko, ko recovery time prvega tedna treninga… primerjamo na identični progi, in identični intenzivnosti… v npr. tednu 3… lahko zaznamo ali napredujemo ali ne.
Lp,
Goran
Pozdrav vsem skupaj!
Sem študentka, stara 21 let. Poleti sem delala počitniško delo in shujšala 3 kg, ker sem jedla samo enkrat na dan, ko sem vstala in potem sem šla na delo-pretežno nočno! 3 kg ni veliko, vendar se mi je zelo poznalo-hlače so kar opletale okoli mene! Ko sem prenehala delati, sem dobila 3kg nazaj-in se mi zelo pozna!
Ali je zadosti, če za ohranjanje teže uporabljam sobno kolo in koliko časa na dan?
Lp, Suzy