so to znaki?
Stara sem 37 let, imam zelo srbečo kožo po vsem telesu, včasih bolečine v nogar in rokah, zdi se mi, da nimam več moči v rokah in nogah, vse mi pada iz rok, po nogah pa mi trzajo mišice. Kaj pravite na te znake, tisti, ki se spoznate. Ne upam it k zdravnici zaradi tega, ker se mi zdi, da mi ne bi verjela, ker stanje ni vidno z očesom.
Ali bi to lahko bili znaki MS?
Hvala.
Pozdravljena….
Pri meni se je vse začelo pred 5 leti, ko sem imela teden dni dvojni vid. Šla sem na običajen pregled k okulistu in bilo je vse ok…nato sem na to pozabila. V letu 2006 pa so mi, tako kot si napisala, začele padati stvari iz rok..čutila sem mravlince, pekočo “bolečino”. Po poklicu sem upravni tehnik in delam na sodišču, potem veš, kakšna muka mi je bila ko nisem zmogla niti tipkati na računalnik…Tokrat nisem šla k zdravniku, pa je bilo po dveh ali treh tednih spet vse ok. Proti koncu leta 2006 oz. takoj v letu 2007 pa so se pojavile težave še v levi nogi. Nisem imela občutka v njej, hodila sem kot pijanec brez ravnotežja. Bila mi je res muka. Zato sem se nek večer odločila in odšla na urgenco, kjer sem dobila napotnico za nevrologa. In potem so se začele preiskave….odvzem likvorja, magnetna resonanca hrbtenice in glave, pa SEP in vEP…..Ker ima multiplo sklezoro tudi moja prijateljica, sem si od nje izposodila knjigo in se nekako “našla v njej”. Čez mesec dni sem dobila diagnozo “multipla skleroza”. Moram ti reči, da nekako nisem bila presenečena ali prestrašena, saj sem nekako pričakovala. Pred tednom dni sem bila na infuzijah medrola, sedaj pa čakam na injekcije…..
Moj nasvet je torej, da pojdi k zdravnici, naj ti da napotnico in nič se
ne boj, da se nič ne vidi, tudi pri meni se ni, ko se je šlo za roke….
Želim ti lep večer in upam na najboljše…