Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Stomatologija Ortodontija – čeljustna in zobna ortopedija snemljivi aparat in želja po fiksnem

snemljivi aparat in želja po fiksnem

Pozdravljeni!
Zanima me ena stvar… stara sem 25 let, neprekinjeno se zdravim od 2razreda osnovne šole s snemljivim aparatom(moja ortodontka fiksnih sploh ne dela). Problem imam s 3, in sicer sp. dve sta obrnjeni za skoraj 90′, čeprav smo naredili prostor (izpulili 4 zobe, 2zgoraj in dva spodaj že gotovo 8let nazaj), se nikamor ne obrneta. Zgoraj se je ena 3lepo poravnala, ena pa je še izven loka- še kar precej. Zaradi navedenega sem ortodonta prosila za fiksni aparat ene 2leti nazaj- rečeno je bilo, da gre v pokoj in da bo nova ortodontka izvajala tudi fiksne aparate…vse lepo,…ampak sedaj pa se ta pokoj že kar vleče, nazadnje pa je rekla, da celo vprašanje kdaj bo in tudi ko bo, da so čakalne dobe,…
Zanima me sledeče- ali res ne morem priti do fiksnega aparata? saj na vse zadnje nisem kriva, če jih ona ne dela. Ali se lahko prestavim h komu, ki jih namešča? Ali to ZZZS krije? Ali obstaja sploh kakšna opcija, da pridem do fiksnega aparata? Sploh me jezi to, da se ravno zaradi tega zdravljenje tako vleče, če bi moj ortodont nameščal fiksne aparate, bi bilo zdravljenje zaključeno verjetno že v OŠ, ne pa tako:(
Najlepša vam hvala za odgovor
lp
sandra

Spoštovana Sandra!
Res imate malo smole in žal vam prav natančnih navodil, kaj storiti, ne morem dati. Najbolje je, da poiščete kakšnega ortodonta, ki opravlja storitve za ZZZS, in mu predstavite svojo situacijo ter se z njim, če bo po pregledu kartoteke to mogoče, dogovorite za nadaljevanje ortodontskega zdravljenja. Ne obljubljam vam, da bo to zagotovo mogoče, ker o vašem primeru premalo vem, poskusiti pa vendarle velja. Srečno!

****************************************** Leon Herman, dr. dent. med. spec. za čeljustno in zobno ortopedijo http://www.ortodont.info/

New Report

Close