Sneg (bel sprej) za na okna
Pridem zadnjič domov vsa vesela, zmagoslavno držeč v roki dva bela spreja: “Ha, letos sem pa dovolj zgodaj kupila sneg! Pa sem kupila kar dva, da bo še za drugo leto, če ga ne bi uspeli kupit!” (Prejšnja leta smo bili namreč šlampasti in smo čakali do zadnjega, pa je sneg po trgovinah že povsod “skopnel”). Imela sem že vse ideje, kako bomo to izvedli s frčafelcama, pa … Pa pravi mož prijazno: “Ampak na okna tega ne bomo dajali.” In mi razloži, da so si v firmi hoteli nekaj izmenjevat šablone za sprejanje po steklu in da je ena rekla, da naj nikar ne okrašujejo po oknih, češ da potem zlepa ne gre dol (menda samo z žiletko (!)). In potem mi dragi reče: “Jaz se zagotovo ne bom zezal z žiletko. Pa ti bi – po novih oknih …?” Hm. Ne bi, če res ne gre zlahka stran. Kakšne izkušnje, prosim? Hvala, Medeja.
Pozdravljena,
po mojih izkušnjah ni tako hudo, saj gre dol, samo si obrabiš nohte. Ampak jaz ga tudi več ne bi dala na okna (sedaj, ko imamo nova). Smo pa zato pošpricali jelke, pa jelene, snežake,… na prozorno folijo in jo zalepili na okna. Tako. Pa še za drugo leto ostane, če jih lepo spraviš.
Na oknih se sicer vidi obris, ampak mene to moti manj, kot pa čiščenje samo.
Saj bodo še drugi povedali, pa nekako že bo, da ne bo šel sneg v nič.
Srečno!
Brigita
Jaz ga ne bi več dajala na okna, ker zlepa ne gre dol. Mogoče, da obstaja več vrst teh sprejev, ampak mi smo imeli takega, da so se tiste ledene sveče narisane z njim še dve leti poznale na oknih, če si pogledal pod določenim kotom seveda. Poznali so se samo obrisi, ne pa tudi bela barva, ki je šla dol veliko prej. Odsvetujem.
Prepričana sem, da je kar precej vrst teh sprejev. Tudi sama sem ga že iskala, ker pač nismo vsak teden v Ljubljani. No in na vseh je pisalo, da so namenjeni za smrekice ipd., okna niso bila omenjena. Smo pa lani nabavili sprej, ki je bil namenjen posebej za okna, poleg so bil, ki se sicer hitro razmočijo, vendar bistvo: z odstranjevanjem ni bilo nikakršnih problemov. Smo povsem normalno pomili okna in je bilo ok. BERITE torej NAVODILA !
Marija
Ravno danes sem hotela kupiti ta sneg za na smrekice, in ker ni nikjer pisalo, da je tudi za okna, ga nisem kupila (pisalo je sicer za dekoriranje izložb). Niti ni bilo na navodilih omenjeno, kako ga spraviti dol.
Na barvnih sprejih je namreč to napisano – z alkoholom.
Za vsak slučaj ga nisem potem kupila in mi sedaj ko berem vaša sporočila ni nič žal.