smučke za dveletnika
Sama ne bi niti pomislila, da bi ga zanimala smučarija, ampak odkar je videl očkove smuči v kleti, nenehno razlaga, da bo smučal. In sem kar v dilemi, ali res kupiti takšnemu malemu polžku že smuči? Imate kakšne izkušnje, ali znajo 2 – 2,5 letniki že uporabljati te smučke?
Kaj naj mu pa kupimo, kar tiste za 5 jurjev iz Interšpara ali kaj “boljšega”? Na kaj je treba paziti? Kje sploh dobiti tako male palice? Pa ne, da je treba celo pancarje imet?
Nam je periater rekel, da pred tretjim letom ni dobro, da otrok smuča s kakršnimi koli smučkami, razen s tistimi plastičnimi, ki so čisto lahke.
Pri nas smo zato počakali do 3. leta, enako je bilo z rolerji. Dobro je počakati zaradi razvoja kosti in sklepov, ker do 3. leta malčki zelo intenzivno rastejo.
lp
Hči naše prijateljice je lani s 2,5 leti, ko je videla bratca na smučeh, tudi sama začela smučati. Na sposojenih smučeh iz sposojevalnice v Kr.gori in sposojenih pancarjih. Smučke so bile še ta stare ijn so bile čisto o.k. Svetujem ti, da smuči ne kupuješ, ker čisto mogoče tvoj otrok sploh ne bo hotel smučati. Sposodi si jih!
M.
Hja, tudi mi razmišljamo o nakupu smuči za 5 letnico in 3 letnika, jutri gremo na sejem smučarske opreme, pa še zdaj ne vem, ali naj kaj kupimo ali ne. Se bojim ravno tega, kar pravi Marička – da se bo navdušenje končalo samo pri besedah, potem pa 2 X gor in dol in konec smučanja. Izposoja je sicer varianta, ampak za bližnji hrib ni uporabna. Prijatelji in zananci imajo pa tudi vsi še mlajše otroke in ne morejo nič posoditi…
Drugače ti pa povem, da sta sosedova dvojčka pri dveh letih in treh mesecih po tem bližnjem hribu smučala kot profesorja (seveda brez zavojev), na tapravih smučiščih pa na vajetih brez problema. Vendar je to po moje tudi stvar interesa staršev: če so zelo zagreti, navdušijo in naučijo tudi otroke, če pa niso tako zelo zagnani smučarji, pa pri otrocih tudi ne hitijo. No ena druga soseda mi je rekla, da je bilo pri njeni hčerki (zelo športen tip otroka) več kot očitno, da je bila za resno smučanje zrela šele pri štirih letih (od drugega leta so začeli z učenjem).
Vsi mi pravijo, da tiste plastične smučke niso za kupovat, razen če se mislite res samo igrati. Za kakšno učenje smučanja so popolnoma neprimerne, ker nimajo robnikov in ne drsijo kot smuči (smo mi hoteli kupiti lani, pa so nas prepričali, da se res ne splača). Nasveti, ki sem jih jaz dobila, so bili – pol carving.
Tako, sem malo delila svojo dilemo s teboj. LP
naš fantek je lani ko je bil star 2,5 leti z očijem z vajetmi smučal kot profesor v Madoni di Campiglio. Ima normalne karving smučke s pancarji in brez palic. Nama z možem je seveda v velikem interesu da se nauči smučati, zato se tudi midva potrudiva – saj roko na srce to ni ravno mačji kašelj: najprej obleči otroka, potm sebe, pa vso opremo…
paziva, da ne pade, potem gledamo topove, pa žičnice, itd
mi v glavnem na snegu uživamo. Prvič pa smo ga dali na plastične smučke že pri 1,5 letih, ko ga je oči dal med kolena in smo po položni progi se parkrat zapeljali, to je bilo pa tudi vse, samo toliko da se mu je fino zdelo
sicer pa vidiš ali otroku odgovarja…..
veliko smučarskih užitkov
nana z družino