Najdi forum

smucar – zacetnik

A ima kdo izkusnje z ucenjem smucanja – odraslih? Katera smucisca predlagate?Sama sem stara 30 let in nazadnja sem bila na smuckah v OS, pa se takrat nisem zadeve obvladala. Lp

mislim, da imajo vsa dobra smucisca v sloveniji tudi lazje proge za smucarje zacetnike.
jaz sem uciteljica smucanja in lahko ti povem, da so za ucenje idealna smucisca rogla, kranjska gora in cerkno. drugace je pa zelo dobro, da si dobis nekoga, ki ti bo nekoliko naucil osnov, pluzenja in tako dalje…ce se ze ucimo smucat, je najbolje da se naucimo pravilno.
tvoja osnovna sola je 15 let nazaj in zato ti lahko povem, da se je smucanje od takrat spremenilo:) se posebno te nove smuci, ki nekoliko olajsajo delo zacetnikom:)
najbolje je, da si vsaj za par uric najames ucitelja…ali pa pojdi z nekom, ki res zna…no pa saj bos videla prvic, ko bos zopet stopila na smuci in kaksno olajsanje bos obcutila ko se bos sezula pancarje:))
Uzivaj in srecno!

Ker imam podobne želje, me zanima ali imajo navedena smučišča učitelje smučanja?

Lep pozdrav!

cerkno niti ni za začetnike-mogoče zgornji del.

Zdravo!
Sama sem bila pred nekaj leti v podobni situaciji kot ti, Anja – po 17 letih sem si zaželela ponovno smučati. Izbrala sem položen teren (prav vsako slovensko smučišče (mislim da) ima svojo baby progo) in en lep sončen dan, ko je bilo na smučišču še posebej malo ljudi, pa začela z osnovami – sama, s skupinico navijačev za moralno podporo in pomoč pri pobiranju :)). Seveda je bilo treba nekaj psihičnih predpriprav za pogumen! korak, vendar je šlo. Čisto vsega namreč ne pozabiš, kot ne pozabiš vožnje s kolesom ali plavanja. Že res, da si na začetku hudo neroden, da padaš – začetnik pač, vendar, če se ob tem zabavaš in če preneseš smeh na svoj račun (ker druge prav gotovo zabavaš), se imaš fajn. In to je bil moj namen – imeti se fajn. Po nekaj letih (ne preveč rednega) smučanja sicer še vedno ne smučam dobro, predvsem ne lepo in elegantno na pogled, vendar se upam spustiti po vsakem terenu. In meni to zadostuje – da, seveda, uživam.
Če si želiš profesionalnega (in cenovno manj ugodnega) učenja smučanja, se pa lahko na izbranem smučišču dogovoriš za smučarskega učitelja. Mislim, da jih imajo vsa smučišča.
Kaj naj rečem, Anja – POGUM VELJA! Spravi se na smučišče, zagotavljam ti, da ne boš edina začetnica (pri teh letih)! In imej se fajn!

Hvala za vspodbudo.

Oprostite, ali mogoče veste, koliko stane 1 ura učenja smuč.učitelja?
Hvala.

Zanimivo, jaz imam pa najvec zacetnikov ravno tam…

to je pa tko odvisn od sole…najbolje je tist, da uzames za nekaj dni, pride bolj pocnen. za letos ne vem kako bo, lani je bilo okoli 2000 sicer pa je odvisno kje, za koga in od sole. cene se vrtijo okoli 2000 sit …
LP

Anja – stara sem 33 in ponovno – no ja v OŠ sem bila le parkrat na smučeh, ker doma ni nihče smučal- sem začela pred dvema letoma. Najprej je šlo zelo negotovo, sedaj pa se smučanja veselim. Razlika v letih je tudi v tem, da se nekako ne sekiraš kako izgledaš, važno, da se imaš dobro. Ni mi pomembno niti to, da smučam na zelo lahkih progah, smučam pač. Nič več ne vedrim in ne gledam moje družine in to je bistvo.

Kar pogumno. Počasi, pa bo šlo. Na začetku plug, potem se boš pa že spustila. In uživala…

New Report

Close