Najdi forum

smučanje za začetnike

Zdravo,

letos se bom učila smučati (alpsko smučanje). Ker kot začetnica nimam pojma o smučanju, bi rada izvedela čim več o tem. Katera smučišča so primerna, na kaj paziti, kako začeti, je nujno se vključiti v kakšno šolo smučanja, ali obstaja kakšna knjiga o tem, osnovne vaje na snegu ipd..zanima me vse.

Če se kdo spozna na ta šport… prosim za informacije.

Hvala in lep pozdrav.

Jaz sem prvič smučal pri 3 letih in se nažalost ne spomnim kako je bilo prvič:> Sem pa zaradi ljubezni do smučanja obiskoval razne tečaje smučanja v začetku OŠ in moram rečt da je kar zanimivo, predvsem za popolne začetnike. Vsekakor se počutiš bolj varnega v rokah nekoga, ki mu zaupaš in pazi na tebe. Mislim da taki tečaji trajajo 3-5 dni, odvisno od organizatorja. Prvi dan se naučiš osnove drže, postavitve smuči in smučanja po nezahtevni progi. Naučiš se tudi, kako se pobrati ob primeru padca (teh bo še prveč 🙂 in na kak način past, da se ne poškoduješ…skratka zanimivo in predvsem družabno. Tečaj ti toplo priporočam!

LP, mii

Hvala miki, vesela sem vsake informacije.

Sem premišljevala tudi o smučarski šoli…res bolje, kot pa da se sama lomim po strminah. No, sej me bo moj fant spremljal, ampak on zna smučat..po svoje, začetniki pa znamo biti hmmm, težavni 🙂 Pa dobre živce mora človek imeti, da nekoga kaj nauči. To pa učitelji že malo obvladajo 🙂

LP

dan,
ja tale tvoj problem se mi pa zdi kar zanimiv.sej ne da bi bila nesramna,ampak vseeno.
mogoce za mene,ker sem se do lani profesionalno ukwarjala s tem sportom.pa powem po prawici da lansko sezono niti enkrat nisem stala na smucah.
kaar se pa zacetnikow tice ti pa tudi jaz priporocam solo za zacetnike ali pa kaki tecaj,nikar pa ne iti sama,ker je lahko prenevarno.ne wem pa kako znanje ima tvoj fant,mogoce bi ti bil lahko on v pomoc.powej mi,pa ti odpisem.
lahko pa ti recem tudi,da za prvi dan ali pa za nekaj prvih dni ne izbrat kravevca ali pa kakega nasega velkega smucisca.karta je predraga,pol bi pa mogla se za instruktorja fuul placat.
saj res kaj pa solo ure.to bi bilo po mojem za tebe se najboljse,ker ne wem ce so sploh tecaji za odrasle.no ja sej tudi ne wem koliko si staara.ali pa pejta s fantom skupeu,bo se bolj zabavno.
ce ti po pravici powem sem se jaz ukvarjala s smcanjem okoli 20 leet,pa se nikogar nisem ucila smucat.sej sploh ne wem ce bi znala.
za nakup opreme pa pazi da te prodajalci ne bojo ‘nategnil’.
no to bi bilo vse.
ce te se kaj zanima pa pisi.
lepo smuko……….
ANJa

New Report

Close