Najdi forum

Smučanje pri 3 letih?

Ali je prehitro, da bi 3 letno deklico začela učit smučat? Ali ima kdo kakšne izkušnje s tem?

Samo prijavljeni uporabniki lahko vidijo priponke.

Ni prehitro, jaz sem tud začel pri 3 letih. Super je!

LP, miki

Ni prehitro, jaz sem tud začel pri 3 letih. Super je!

LP, miki

Tudi moj sin in hci sta zacela s smucanjem v plenicah nekako v tej starosti,samo ne pretiravat pa tudi dolzina smuci max 70 cm je pomembna,se bolj pa tvoje potrplenje.

Zanima me kako boste napredovali, kajti tudi jaz imam namen na smuči postaviti 3 letno hči.
Glede dožine smuči: v trgovinah sem našla najkrajšo dolžino smuči 78 cm (carving), hči pa je visoka 93 cm. kako velike smuči ji boste kupili Vi?

Se tipkamo!
LP

za tako majhnega otroka, se posebej ce je prvic na smuceh, dolzina smuci ni pomembna. otrok se lazje znajde na smuckah, ce so krajse. sprva otroci samo hodijo na smuceh. potrebno je kar nekaj vaje in potrplenja, da se zacnejo otroci sami spuscati oz. celo viugati na smuceh. bistveno bolje gre otrokom starsev, ki tudi smucajo. otroci imajo zgled v svojih bliznjih in so temu primerno ponavadi tudi bolj vztrajni. ponavadi zdrzijo otroci od 2-5 let priblizno od 15-60 minut na smuckah v enem kosu. seveda pa je 2 uri smucanja dnevno vec kot prevec za malega otroka.

jaz sem zacela takrat in nikakor ni prezgodaj. neopisne obcutke dozivlja malcek ko se pelje med nogami po smuciscu, ali pa ko to stori sam. potrebujes pa veliko potrpljenja in volje. ce bo otroku to ze prvic usec, potem pa super:) jaz sem na vsak nacin hotela ze naslednjo leto v klub, potem pa sem tam ostala kar nekaj let…
glede dolzine..pa za zacetek naj bojo cim krajske, tam okol 60, mogoce tudi malo manj.
Veliko uzitkov!!!

Aja zanima me kaj si mislite o teh novih, krajših smučeh? Jaz sem probal z novimi pa so mi klasične se vedno bolj pri srcu.

LP, miki

Ja ful je lazje, definitivno.
Samo navajeni ste na star model smuci.
Med koli s temi nisem se probala in najbrz tudi bom, samo ko sem se pogovarjala s kolegi, so vsi rekli da je se posebaj pri veleslalomu lazje speljati ovinke…

ja itak da je lazje s carving smucam smucat posebej pa se za zacetnike ker imajo vecji stranski lok zdej za vrhunske smucarje je pa lazje sam tut 100krat bolj newarno sej zato se jih pa tolko poskoduje se dobro da sem jst vozila smuk pa superG da ni blo take revolucije pa se da sem lansko leto nehala
tko da cepraw sem se tko zares ukvarjala s smucanjem nisem prou velik smucala s carving smucam
ANJA

Ja samo je čist drugi feeling, meni bolj paše stari. Pa smuči niso tak hitre, kante so pa vedno tanjše! Jih lahko po 2 sezonah intenzivnega smučanja proč vržem.
Kje dobit carving smuči daljše od 184cm? Iskal sem v 6 športnih trgovinah pa nikjer niso meli dlajših. Vem da je fora da so krajše, samo ni to to. Te navadne mam 205 pa gre enkratno.

LP, miki

Sama ne znam smučat, sem pa videla veliko mamic in očkov z zelo majhnimi otroki. Nič hudega, le ustrezno opremo in manjši, varen hribček je potrebno izbrat. Pa veliko zabave!

Draga Nika,
Mi smo v nedeljo našega dvoinpolletnika za hec postavili na izposojene smučke. Malo je sam hodil po ravnem, malo sva ga z možem vozila med nogami. Je zelo užival, ampak se je hitro naveličal in potem smo se še sankali, valjali po snegu, delali sneženi grad, skakali kot žabe…, pa ponovno malo na smučke… Nič siljenja, važno je, da otroci uživajo in če bo uživala tudi tvoja hčerka, potem pač ni prezgodaj.
Obilo zimskih radosti!
Andrea

Tudi naša pupka bo imela kmalu tri leta. Vzunaj okoli hiše leži sneg in moram priznati,da me je precejkrat imelo, da jo postavim nasmuči.

Da razjasnim situacijo. Sama sem bila aktivna smučarka in z največjim veseljem podajam to radost tudi otrokom. Pri lastnem pa se mi je malo ustavilo. Tudi mene je oče že zelo zgodaj postavil na smuči. In moram povedati, da sem smučanje sovražila, tako zelo, da sem zbolela ali pa iskala nemogoče izgovore.
Ne vem kaj prelomnega se je zgodilo, da sem smučanje nato vzljubila in ga 10 let aktivno trenirana.
Mož, oča naše pupka je popolni antitalent za šport, tako da z njem ne debatiram o smučanju hčere, vendar vsaj ne nasprotuje športu.

Ko sem gledala kako hčerka uživa na snegu, sanje in predvsem kotaljenje, sem se odločila, da je ne mislim v nekaj siliti, če pa v teh stvareh tako uživa.
Seveda so me znanci spraševali, kdaj bo mala že stopila na smuči?
Okoli novega leta, ko smo veliko čas preživeli skupaj, listali stare foto albume in si ogledovali posnetke, je moja pupa videla mene, kako smučam. Zadeva se ji je zdela zelo zanimiva tako, da je izrazila željo, da bi tudi sama smučala. Z nakupom sem malo počakala (mogoče pa se premisli), nato pa sva se po prigovajanju odpravile v nakup. Kupili sva plastične, saj trenutno boljših tudi ne potrebuje. Izbrala si jih je sam, take s klovni in je na njih zelo ponosna.
Potem smo zboleli, tako da smučamo kar v dnevni sobi in kuhinji, kar pa je tudi najboljši začetek.
Obstaja brošura, ki jo je izdal Rok Petrovič Kdaj otroka na smuči? , izdala pa jo je založba ARA (revija Zdravje). Vredno jo je prelistati.

veliko užitkov na snegu
Tanja

Nika – naš starejši je pri 3h letih zvozil, tudi od prijateljice. Mlajši je zdaj star mesec manj kot štiri. Kupili smo smučarske vajeti. Postavili smo ga na smučke in z vajetmi je zelo užival, ker se počuti varnega. Tudi mi se, saj ne more nikamor pobegnit. Tudi pada ne. Zadeva je super. Predlagala mi jo je prijateljica, ki je vaditeljica in je lani otroka pri dveh letih vozila na vajetih. Morda bi poskusila na ta način. Moj mož, ki otroka vodi, ker je boljši smučar – jaz sem začela smučati predlani, je nad njimi navdušen, otrok pa tudi.

Draga Špela,
Kje lahko kupimo vajeti? Vnaprej hvala za pomoč.
Andrea

Najbolje je, da se obrnete kar na g. Mirota Kregarja, ki je razvil in patentiral vajeti.
E-mail naslov : [email protected]

domač naslov
Miro Kregar
Zg. Stranje 47
1242 Strahovica

pa obilo užitkov na snegu
Tanja

jest pa vm vsm povem da je bol ce zacnete otroke naucit bordat. kr je zdej to in pa se bol filing je.

New Report

Close