Najdi forum

Živjo
Jaz sm se odločil da začnem smučat:) Na tem področju pa nisem kaj dosti vešč. Zanima me ali ali lahko dobim solidno glavno opremo(smuči, palice, vezi, pancarje) druge roke za 30-40 jurjev? Kje se da to dobit? Oglasnik? sejem? Kje drugje? Kakšne smuči pa so najboljše za začetnike. Slišal sm za pol-karving. Rad bi kakršno koli koristno informacijo.

Hvala lepa in srečno

Vse smuči sedaj so karving. Polkarving nikoli ni obstajal. Glede na to da si začetnik, ti priporočam da vseeno ne kupiš mehkejših (začetniških dilc) ampak nek srednji razred, po trdoti. Višina dilc tja do nosa ali malo manj.
Carwing se pa kot radij loka sedaj uporablja v metrih od cca 12 m do 18 m.
Nekje v sredi je povsem v redu.

Koliko si velik? Koliko tehtas? Pancerjev ne kupuj “second hand”, ker te bo samo noga bolela in te bo minilo veselje do smucanja. Gre za to, da je masa v pancerju taka, ki se prilagodi po tvoji nogi, ko ga imas parkrat obutega in ostane v tisti formaciji (so tudi taki, ki se jih da s segrevanjem spraviti nazaj v osnovno formacijo, vendar so precej drazji). Za smuci ti bom lahko svetoval, ko bos povedal visino, tezo. Zal je vecina smucarskih sejmov ze mimo, tam bi lahko dobil poceni opremo. Vprasaj kakega prijatelja, ki smuca in ima smuci s primerno trdoto za rekreativce naj ti posodi za kaksen dan. Lahko si smuci sposodis tudi na smuciscu. Jaz bi tako naredil na tvojem mestu, sploh ce je to prvic, da vidis ali je to zate ali ne.

če mal počakaš bodo kmalu razprodaje…

lp ajs

Ja, baje ma Hervis do 50% od naslednjega tedna naprej…

..hervis razprodaje….

…..čeprav kot začetniku ti priporočam za letos eno rabljeno opremo, da vidiš če ti bo smučanje sploh v užitek……

če si iz LJ. pa pojdi v Pink Panter na Vodnikovo, tam k je Ilirija..ma novo in rabljeno opremo..sem bla ta teden pa sem velik dobila…..

pery napisal:

> Polkarving nikoli ni obstajal.
> Glede na to da si začetnik, ti priporočam da vseeno ne kupiš
> mehkejših (začetniških dilc) ampak nek srednji razred, po
> trdoti. Višina dilc tja do nosa ali malo manj.
> Carwing se pa kot radij loka sedaj uporablja v metrih od cca 12
> m do 18 m.
> Nekje v sredi je povsem v redu.

Dragi perry, polkarving smuči so in še vedno obstajajo!

Jaz sem pa mislil, da imam ene polkarving doma v kleti. Mogoče so pa samo privid, ker praviš da ne obstajajo?

Zdej pa res ne vem več kaj je res in kaj se mi samo zdi… Spooky.

You never know when an old calendar might come in handy! Sure, it's not 1985 right now, but who knows what tomorrow will bring? -Homer Simpson

tud jst mam polkarving smuči doma… lahko pa da se ne spoznam :)))

ja js mam tud polkarving doma.. vsaj tko so v trgovin rekl, ko sm kupvala-pa ne da lažejo??
🙂

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close