Najdi forum

POZDRAV!

Nekaj mi ni čisto jasno in me zelo obremenjuje…… Ali je to normalno, da moj partner s katerim sva skupaj kakšno leto, hrani stara SMS – sporočila od prejšnjih punc tudi po 3 leta nazaj in mi jih tudi kaže! Kar groza ko se spominjam….. Zahtevala sem, naj jih izbriše, vendar noče…. pravi, da naj potem tudi jaz dnevnike vržem stran… samo to je drugače.

Kaj si naj mislim!

Hvala za odgovor

Stara SMS sporočila so prav fajn zadeva – sploh če so dobra.

Ne vem pa, kaj želi doseči s tem, da ti jih kaže. Mal odpulen tip-ta tvoj. Sory, ampak res. Najbrž bi rad, da bi bila ljubosumna.

Strinjam se s Tediko. Mislim, da bi moral tale se v marsicem odrasti.

Ima nizko samozavest(samopodobo) in samozaupanje.kaže ti sporočila, da vidi, če si ljubosumna(zanj je to znak, da ga imaš rada)….seveda je to nezrelo…to je (nezdrava) igrica, v kateri ti je on namenil vlogo (ljubosumne) in ti jo pridno igraš….Kaj pa če bi nehala igrati v njegovem scenariju? Mogoče bi se potem moral soočiti od kod izvirajo ta njegova dejanja in bo priložnosti za notranjo rast!

Srečno!

Res nezrelo od njega. Meni jih ne bi več dolgo kazal- ali on čez vrata, ali pa mobitel! :))

LP, Bani

sms-je mu “po pomoti” zbriši sama

HVALA PUNCE… 🙂

Stari SMS-si so res skoraj kot dnevnik. Poznam ljudi ki si jih celo prepisujejo v dnevnike.
To da mu zbrises nekaj iz njegovega telefona je zelo nizkotno.
Koliko si stara?

lp,
Peter

Ej, človek ima pravico do svoje preteklosti, to je del njega. Verjetno ti hoče povedat kaj o sebi. Razmisli,razumi. Cav.

Nisem pristaš nasilja,samo to pa priznam,da bi me oviralo,sploh ,če bi se toliko oklepal teh SMS.
Kaj pa ti čutiš?To je zelo pomembno!
Eno je to,da ti SMS ne ovirajo vajine zveze,drugo pa je,da lahko zelo slabijo vajino zvezo.
Uporabi malo instinkta in pa humorja na to temo.Pa da vidiš reakcijo.

Draga Petra,

strinjam se z vami, da obstaja pomembna razlika med pisanjem dnevnika in SMS sporočili. Dnevnik pišete vi sami, v njem izražate svoje doživljanje, čustva …, lahko vam je v pomoč pri samorefleksiji in “predelavi” življenjskih dogodkov. SMS sporočila, ki jih hrani vaš partner, pa ni napisal on, temveč njegove prejšnje punce. Še bolj nezrelo in neprimerno pa je, da jih kaže vam. Kot bi se hotel igrati igrico in v vas prebujati ljubosumnost in še druga čustva. Zelo neljubeče od njega (ali vas ima v resnici rad?). V ozadju takšnega ravnanja je res lahko njegovo nizko samospoštovanje in občutek lastne vrednosti, a to ne more biti opravičilo za njegovo ravnanje in tudi ni rešitev (s tem si ne bo izboljšal svojega občutka lastne vrednosti).

Če le gre, ohranite svojo čustveno stabilnost in ne “ugriznite v vabo”, ki vam jo nastavlja s kazanjem SMS. Seveda ga ne morete prisiliti, da SMS izbriše, ne morete to od njega zahtevati, ker ima svobodno voljo. Lahko pa ga prosite, naj to naredi in mu tudi poveste, kako se počutite ob tem, ko vam kaže ta sporočila. Vprašajte ga, s kakšnim motivom to počne.

Če ne bo želel ugoditi vaši prošnji in se bo njegovo vedenje nadaljevalo, pa razmislite naprej, kaj boste storili. Se boste s tem njegovim obnašanjem sprijaznili in se ne vznemirjali zaradi njega (morda se ga bo naveličal, ko bo ugotovil, da ne “trzate”) ali je to za vas preveč moteče in nesprejemljivo ter mu boste rekli, da v takšnem odnosu niste pripravljeni vztrajati.

Želim vam veliko čustvene stabilnosti in notranje modrosti!

Boštjan Trtnik Šola čustvene inteligence http://www.cdk.si/sci

New Report

Close