Najdi forum

Oglašam se vam prvič, čeprav že dolgo berem prispevke na tem forumu. Zanima me, ali je še kateri mamici umrl dojenček med spanjem. Naša punčka je namreč za vedno zaspala pred letom in pol, stara dobrih deset mesecev. Takrat se je moja pravljica končala.
Sedaj imamo spet punčko, ki bo kmalu dopolnila osem mesecev in me je vse bolj in bolj strah. Ponoči vedno spi poleg mene, da jo lahko vsak trenutek pobožam in se Bogu zahvalim, da je živa. Pravijo mi, da pretiravam, da se to zgodi le redkim, ampak kaj če me takšna “sreča” doleti še enkrat. Poleg male imamo še dva večja nagajivčka, ki sta tedaj zelo trpela. Mlajši je bil star dobri dve leti in ni znal govoriti (spregovoril je pri skoraj štirih), punčka pa je imela štiri leta in je obtoževala naju. Spraševala je, zakaj sem jo pustila pokopati, saj ni mrtva, saj samo spi. Otrokoma tedaj nismo ničesar skrivali, bila sta skupaj z nami na pogrebu, v cerkvi, povsod smo bili skupaj. Če ne bi imeli njiju, ne vem, kako bi bilo. V vsej tisti žalosti se je napovedal še dojenček. Občutki so bili zmedeni, strah pa iz dneva v dan večji.

Še danes nas vse spominja nanjo in ne mine dan, da ne bi pomislila nanjo. Sploh pa ji je najmlajša iz dneva v dan bolj podobna.

Pozdravljena, nam bi se to skoraj zgodilo. No vsaj tako so nam povedali. Če tisti kritičen trenutek ne bi bili zdraven, bi naš otrok zaspal za vedno. Enostavno je pozabil dihati in ker smo bili zdraven in ga videli kako spreminja barvo ter enostavno ni mogel zadihati sva z možem takoj ukrepala. Ga dvignila za noge, odprla usta, jezik ven in po hrbtu sva ga udarila. V bistu je kar rabil, da je spet zajokal. Nato sva poklicala v bolnico ter pristali tam na opazovanju. Šele takrat so nama povedali, kaj se je zgodilo in kaj bi lahko bilo. Naju je takrat zagrabila panika in od tistiega trenutka (ob dogodku je imel točno en mesec) pa do skoraj enega leta sva se z možem izmenjevala noč in dan. Ne vem kako sva tak tempo vzdržala. Enostavno je bil strah, da bi ga izgubila prevelik. Sedaj obstajajo taki senzorji, ki takoj zaznajo če otrok ne zadiha v določenem času in začne piskat. Če bi to takrat imeli bi bil marsikateri trenutek strahu odveč.
Držite se lp mamiR

Iskreno sožalje!

Želela sem še napisati, da pa se danes dobijo naprave, ki zapiskajo, če v otroški posteljici 30 sekund ni nobenega premikanja (če otrok neha dihati). In če v takem primeru otročka pravilno pričneš oživljati, je velika verjetnost, da bo preživel.

Skratka, če otrok (zaradi nezrelega živčnega sistema) zaspi tako zelo globoko, da neha tudi dihati, ga takojšnja akcija umetnega dihanja in oživljanja lahko obudi nazaj, zato je ključno, da odreagiramo takoj. Če ga najdemo šele čez nekaj časa, pa so možgani že predolgo brez kisika in ni pomoči.

Na vašem mestu se bi – zaradi mirnega spanca – pozanimala o napravi Baby Sense ali pa AngelCare (mislim, da jo imajo v Baby Centru).

Moja nedonošena dvojčka sta imela težave z dihanjem in s pomočj teh napravic sem lahko res mirno spala – dokler jih nisem kupila, pa sem kar naprej vstajala …

Želim vam srečno in vem, da bo tokrat vse oK!

Nataša

Zaenkrat je vse OK, tudi za tisto napravo so mi povedali v porodnišnici, vendar je problem v tem, da naše dete ne spi v svoji posteljici. Morda je spala prva dva ali tri tedne, potem pa sva vedno zaspali skupaj. Je tako navajena, da me mora držat za roko (najprej dojenje, potem crkljanje), v tem času pa jaz zaspim. Da bi jo pa potem prestavljala celo noč sem ter tja pa tudi nimam energije. Je pač zelo zelo razvajeno dete.
Na inštitutu za sodno medicino, kjer so delali obdukcijo, so mi dejali, da ta pojav ni deden in da se nimam kaj več bati, ampak… V glavnem, hvala za odgovore in lepe želje. Našo malo punčko bomo pa še naprej pazili in upali na najboljše.

Ali ni mogoče vzrok smrti v zibki to, da se dojenček med spanjem na trebuhu preprosto zaduši, ker ne dobi kisika? Tudi jaz kot odrasla oseba težko ne morem zaspati, če ležim na trebuhu, ker dobim občutek, da ne dobim kisika.

lp a je na tem forumu kakšna mamica ki je izgubila otročka pred kratkim? nam je namreč v spanju umrla punčka stara skoraj 4 mesece, dva tedna nazaj 🙁

Iskreno sožalje 🙁

mayamarija, moje izkreno sožalje!

škratek

sožalje. naj počiva v miru.

na fb obstaja skupina kjer se pogovarjamo o nasiš angelčkih naslov skupine je MAMICE ANGELČKOV

New Report

Close