smrekovi vršički
Če so doma narejeni imajo itak samo sladkor in sok vršičkov. Nimam sicer izkušenj, ampak ker gre za naravno reč, bi jih jaz v tem primeru dala. Najprej samo pol žličke, da vidiš kako se odzove, potem pa še kakšno. Kar se doziranja tiče, pretiravaj ne, ker pa nimaj kakšnih kemičnih sestavin, mislim, da mu jih malo več tudi ne more škoditi.
Pa lepo se pozdravite!
LP, Ana
Sama imam dve hčerki, ki sta v lanskem letu bili non stop prehlajeni in sta kašljali. Ker nisem hotela takoj po antibiotike, sem naredila smrekov sirup, pravtako iz regratovih cvetov in timijana. Zmešala sem ga skupaj v dvo litersko plastenko in jima dajala. Starejši (pet let) po dve žlički in mlajši (18 mesecev) eno majhno žličko. Povem ti da jima je zelo pomagal in smo se po letu dni skoraj znebili prehladov. Takrat je bila mlajša osem mesecev, ko sem ji začela dajati. Dala sem ji pol majhne žličke po trikrat na dan. Nikoli ni bilo problemov, saj ta sirup ne vsebuje nobenih kemikalij ampak je naraven. Vem pa da pomaga zato ga bom delala tudi letos. Ti povem da je boljši kot vsak antibiotik pa še stranskih učinkov nima, jaz nisem imela nobenih problemov pa ima starejša hčerka alergije, ki se večkrat pojavijo tudi po zdravilih tu ni bilo nobenih stranskih učinkov.
Mene je mama kot otroka zdravila z njim)8je medicinska sestra) in tudi sama prisegam nanj. Narava je še vedno boljša kot znanost.
Otroku daj pol žličke trikrat na dan, pa ne bo nič narobe. Pa tudi okus mu bo verjetno všeč, ker je sladek. Lahko pa da bo potem žejen, ker je toliko sladko.
lp nija
Seveda.
Za smrekove vršičke:
Nabereš tiste poganjke na drevesu. V čist kozarec s pokrovom daš najprej plast vršičkov potem plast sladkorja in tako naprej dokler kozarec ni poln. Pazi da je vedno najprej vršički in potem sladkor ker se drugače na dnu sladkor ne do stopil. Potem to postaviš na sonce(okensko polico ki naj ima čimveč sonca) in pustiš da se sladkor stopi(lahko traja tudi dva meseca). Vmes večkrat s leseno kuhalnico premešaj in zapri nazaj. V času vretja kozarec naj ne bo neprodušno zaprt ker ga lahko raznese. Isto narediš tudi z regradom in timijanom. Mešaš sirupe po želi približno pol pol timijanovega pa dodaš kolikor tiu ga uspe narediti ker ga je ful malo.
Veliko sreče in da bi vam pomagal toliko kot je nam!
lp nija