Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Arhiv Zdravje HR Obiteljska medicina smrdljivo znojenje

smrdljivo znojenje

Kako su počele vručine, nenormalno se znojim. Zabrinjava me jer je taj znoj drugačiji nego prijašnjih godina, puno se jače znojim, stalno mijenjam rol onove i sve probija. osjeća se jak miris pogotovo osječam promjene i u intimnom području. Počinje me zabrinjavati da to više nije normlano pa me zanima da li to može biti neka bolest? Moram naglasiti da se svakodnevno tuširam i da nije problme u tome da sam neuredna. Molim vas uputite me što bi mogla napraviti. Hvala na odgovoru.

Poštovana,
sasvim je normalno da se po ljeti jače znojimo.

Promjena intenziteta znojenja i mirisa znoja ovisi o puno faktora ( hrani koju jedemo, unosu nikotina, alkohola, stresu koji podražuje živčani sustav, hormonskim promjenama koje se normalno zbivaju..)i može se mijenjati s godinama bez prisutne bolesti.

Od bolesti bi trebalo isključiti bolest štitnjače, šećernu bolest ( znači potrebno je vaditi krv), napraviti ginekološki pregled ( ev. kontrola spolnih hormona). Po nadležnom liječniku isključiti mogućnost gljivičnog oboljenja( oprez i s pretjeranim pranjem: istim mičete zaštitne bakterije koje imamo na koži, a vlaga pogoduje gljivicama za razvoj).

Savjetujem unos barem 1.5 L tekućine ( voda, lagani čaj), redovitu tjelovježbu , izbjegavati začinjeniju/ jaču hranu, ako pušite smanjiti unos nikotina. Posjetiti liječnika radi eventualne kontrole krvnih nalaza, pregled ginekologa.

Za prvu pomoć pokušajte od Vichy-a tretman protiv znojenja ili Ducray hidrosis control ( roll on ili kremu )

lp

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close