Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija smrčim

smrčim

Pozdravljeni,

Približno eno leto imam velik problem s smrčanjem, zasmrčim v trenutku ko zaspim in nimam več spanca brez smrčanja… Problem je, ker ne spim trdno in ko zasmrčim se zbudim in sem neprespana (da ne govorim o nerodnosti spanja na avtobusih, letališčih).

Prej sem smrčala le zelo občasno, če sem imela npr. zamašen nos in še to je bilo bolj šibko. Zdaj pa je zelo moteče zame, ker se zbujam in seveda tudi za partnerja.

Nekako povezujem začetek (ne vem pa, ali je to možno) z čezoceanskim letom lani, ko sem začutila en pritisk na sinusih, zdelo se mi je, kot da se mi je nekaj “premaknilo”. Od takrat sem opazila, da sem začela smrčati, imam tudi stalno zamašen nos… Ali je možno, da je to povezano in ali je možno kako odpraviti?

Stara sem nekaj čez 30 in nisem opazila drugih sprememb, ki bi lahko povzročile težavo.

Hvala in lep pozdrav!

Spoštovana!

Smrčanje je zelo kompleksna zadeva, med drugim je zelo pomembno, da človek diha skozi nos. Če to ni v redu, je potrebno to urediti. Priporočam pregled pri dr. Fajdigi (če ste iz okolice Ljubljane) na ORL kliniki ali v “Barsos” zasebni ambulanti, ki bo po pregledu najbolj svetoval.

LP IB.

New Report

Close