Najdi forum

Pozdravljeni!
Mene pa zanima, če kdo ve kako odstraniti smolo iz oblačil?

Larisa

Poizkusi kot v boji proti nalimanemu žvečilnemu gumiju; daj ta kos oblačila za nekaj ur v zmrzovalnik in čez nekaj časa ga samo malo odpraskaš in sam stran pade. (to je za žvečilko, ampak poskusiti ni greh)

Ariana

Še moj pristavek: kako pa rešiti bele bombažne prevleke za avtosedež, polite z voskom iz sveče (na sedežu odložena nagrobna sveča se je v vročem avtu stopila in zlila na prevleko – ta je vosek žejno posrkala vase)?? Kakšna ideja?
(metoda likanja na časopisnem papirju ne pride v poštev, ker je prevleka večplastna, podložena pravzaprav)

Žal, tebi Larisa, ne znam svetovati.

v kemični čistilnici si izposluj malo tiste njihove tekočine (nekaj belega, sem pozabil ime) in s krpo drgneš, drgneš, ampak deluje, preverjeno.
LP

Jaz sem spravila smolo s hlač kar z acetonom. Ampak moraš biti previdna, da ne bo ostala bleda packa od acetona. Malo acetona in malo nežnosti…
lp tia

Če smola ni preveč zasušena, probaj z navadnim jedilnim oljem. Zdrgni… speri in operi s praškom.

Sicer sem malce pozna, vem pa, da smolo zanesljivo odstrani Amwayev Pre Wash spray. Pa ne samo smolo, tudi druge madeže, npr. maščobne ali pa tiste od barve za lase in podobno.

Lep pozdrav.

New Report

Close