Najdi forum

Ste kdaj premišljevali… smisel življenja… v čem je za vas smisel življenja?
Ste se kdaj vprašali? Veliko tem je bilo na tem forumu. Se prav zabavam, ko jih berem. Zato me res zanima:” V čem je za vas smisel življenja, bivanja?” Tako, bolj po duhovnosti vas sprašujem. Nekoč sem prebrala lepo misel…glasi se nekako takole: “Smisel življenja smo izpolnili že s tem, da smo bili vsaj kdaj komu vir veselja…” Pa vi?
Lep pozdrav vsem skupaj!
Angel

Smisla življenja ni,je samo življenje.

MihecX,ti ki si matematik ,a si kaj bral- na zalost pred kratkim umrlega- Adamsa “Stoparski vodnik po vesolju” ?
Tam se odgovor glasi – 42 ;))

Zame ni dileme.
Moja dva sinčka, skupaj z mamico.
Pa vsi prijatelji z vso ljubeznijo in dobroto, ki jo vsak dan črpam.
Pa naša hiška v lepi, mali vasici, pa mir, zrak, sonce, ki nam kuka na dvorišče, pa kakšna dobra papica iz krušne peči, pa vonj morja in soli, pa dež, ko ti osveži ozračje, pa U2 in sploh vsa glasba, pa spomin na Portugalsko, pa rally po makadamu ali kayak po reki Pivki, ali sveža jutra v Bovcu ob reki Soči…

Včasih, bi kar počil od sreče, včasih je smislov še preveč in morajo čakati v vrsti…

Sašo, spet si napisal moj odgovor.
Jasno – smisel sta otroka in mož – v njih tudi največ vlagam. Videti otroke, ko se smejijo, so srečni, zdravi, ko rastejo, so žalostni in pridejo po tolažbo. Čutiti možev pogled, ki me boža in mi govori, da me ima rad…In vse druge lepe stvari v življenju, drobne pozornosti zaradi katerih je še kako vredno živeti. Lepi kraji, vesela praznovanja, ustvarjanje, osebna rast, dobra knjiga, lepa glasba, …

Smisel življenja je ležanje na plaži………lepa pesmica kajne?
Škoda ker nimamo 50 dni dopusta joj bi se dalo uživati.
Obožujem morje, sonce, plažo, ljudi, ker je vsak po svoje drugačen na plaži in se lahko marsikaj naučiš od njih. Uglavnem smisel življenja je vsaka preživeta minutka

Zdaj si pa ti meni iz glave vzela, samo da so pri meni trenutno samo otroci, mož pa bo,če bo.Če pa ne bo, pa tudi prav.

Lp,Kaja

Odkar je bila podana tema, si jo pojem, naglas, v pisarni.
Vsaj zame, zadane “bit” marsikatere razigranosti, življenske radosti.
Krasna pesmica in besedilo, večkrat bi morali razmišljat tako “odbito”.

Saso,ti si tak poet,da tvoji zeni kar zavidam !

Smisel zivljenja : zivljenje samo in vse,kar prinasa s sabo !
In kaj je to drugega kot : muca,ki se mi podrgne ob nogo v trenutku,ko mislim,da me se pes ne bo povohal
– jutranja kava,ki mi jo skupaj z majhno rozico z nasega drevesa prineseta moz in hcerka v posteljo
– mirno dihanje moje deklice in vonj njene potne glavice,ko se sredi noci naenkrat prebudim zaradi hudih sanj
– neznansko smrcanje mojega moza,ker vem,da se bova zjutraj skupaj zbudila
– on,ki se ob 17.00 nepricakovano in brez veze pojavi na vratih z bidermajer sopkom (te imam najrajsi)
– vonj po sveze pecenem kruhu
– ko mi moz rece :”Kako je lepo,ko me pricakas z prizganimi sveckami in vonjem po vaniliji in lavandi !”
– spomin na trenutek, ko so nama iz operacijske sobe pripeljali naso puncko z povito glavico in se nama je NASMEHNILA
– moja najstniska hci,ki mi pravi :”Mami,ti si najboljsa mami in oci je najboljsi oci in Masa je najboljsa sestra !”
– mi,ko gremo skupaj v kino gledat risanke in potem v kitajsko
– in zadeti na lotu,da bomo lahko pomagali dograditi pediatricno
……………….
…………..
Ljudje,kako je zivljenje lepo !!!!

Se strinjam s tabo Sašo, meni gre skoz po glavi dobro da sem sama v pisarni in si lahko pojem naglas.

Smisel življenja je zadovoljstvo ob uresničitvi ciljev. Vsak od nas pa ima pravico postaviti si svoje cilje.

Čestitam vsem, ki ste zgoraj navedli tako lepe cilje.

Lep pozdrav vsem, moj delovni dan gre proti koncu in ta tema je bila kar dobra, hvala angel, mislim da bom med potjo do doma opazila in razmišljala zakaj je tako lepo živeti na tem svetu (kakšen problemček gor ali dol) važno je da smo zdravi in da Uživamo kadar se le da.

L.P.

Kaja sončki so pa le sončki.

Srečno pot, Mia.

Saj ne, da je bilo življenje pred njimi brez smisla, a je tako lepše z njimi.

Nisem ga še bral 🙂

Ja, lahko,da je smisel življenja družina. Čist lepo in prav,dokler ne pride bolezen in žena vse zavrže,kar je blo prej skupen smisel življenja,pa veliko sreče.

A hočem sploh še kaj dodati??? N’č

kamen
jaz sem sirota,osamljen,kljub temu me lahko povsod najdejo.Jaz sem eden,vendar sam s sabo v nasprotju.Sem hkrati mladenič in starec.Nisem poznal ne očeta ne matere,ker so me morali kot ribo potegniti iz morja globine ali ker sem padel iz neba kot beli kamen.Potepam se po gozdovih in gorah,vendar sem skrit v najglobji notranjosti človeka.Za vsakogar sem smrten kljub temu pa se me ne dotakne menjava časov.c.g.jung
Misliš,da tudi ta kamen razmišlja o smislu življenja ali s je z le tem sprijaznil.Kaj praviš?

Smisel življenja je iskanje smisla življenja…….

New Report

Close