SMISEL???
SMISEL ŽIVLJENJA?
IZGUBILA SEM VOLJO DO DELA, ZABAVE,…
VSE KAR NAREDIM JE TAKO ALI TAKO NAROBE!
Imam hčerko staro 18 let več ji nudim in ji skušam pomagati, manj mi vrača oziroma ravno narobe.
V šoli je zelo popustila, začela špricat,…
Skušam se z njo pogovoriti, vendar vse zaman. Obljublja, da se bo poboljšala, pa je vsakič še slabše.
Ne vem, kaj naj storim!
Spoštovana “Obupana”,
niste mi napisali, ali s hčerko živita sami in ali morda obstaja oseba, ki ji hčerka zaupa ( oče, teta, prijateljica) taka oseba , bi lahko bila posrednik med vama, saj je očitno,da se ne pogovarjata v istem “jeziku”.Hčerka je v letih, ko je treba dokazati svojo samostojnost, če ne drugače ,pa z zanikanjem vsega , kar je dotlej veljalo kot zaželjeno.Povsem možno je, da se vajini cilji formalno razhajajo prav zato,ker druga druge ne razumeta, tako za svoj dialog nujno otrebujeta “tolmača”, ali pa vsaj nekoga, ki bo znal sproti ohladiti razgreto ozračje.Če je v vašem življenju še kaj drugega, kar vas skrbi, vam ne da spati in vam krati veselje, bo morda obisk pri psihiatru dal tisto informacijo, ki jo za aktivno ureditev težav najbolj potrebujete.Premislite in se odločite!
Pozdravljena!
Moram vam povedati, da sem v vasem vprasanju zasledila natanko to, kar se dogaja tudi meni. Tudi jaz imam hcer, staro 17 let, kjer imam obcutek, da vec ko ji nudim, bolj je kruta do mene. Tudi jaz sem izgubila ze vse veselje do vsega, saj me mnogokrat prizadane prav tista, ki jo imam najraje v zivljenju.
Draga obupanka, dostikrat tudi jaz obupam, a se nekako tolazim s tem, da je tako obnasanjE le prehodno in da bo cez kaksno leto ali dve bolje.
Ce zelis, se lahko se kaj pogovoriva, saj je cloveku veliko lazje, ko tisto kar te tezi delis z nekom, ki to isto dozivlja in razume o cemu je govora. Pripisi svoj e-mail naslov.
Lepo te pozdravlja
MIA