Najdi forum

Pozdravljeni!
Sem popolnoma nepoučena….Verjetno je pametneje dati spalnico in garderobo ter kopalnico na S stran, večjo računalniško sobo pa na J, kaj menite?
Kaj pa otroška soba – V ali J?
Možnosti so še popolnoma odprte!
Hvala vam za namige!

Moje OSEBNO mnenje:

spalnico in kopalnico na vzhod, kuhinjo in bivalne prostore pa na zahod in jug. sever rezerviran za vhod, stopnišče in pomožne prostore (garaža, utiliti itd.)
Nam popoldansko sonce v d. sobo, otr. sobo in kuhinjo pomeni ogromno, doma smo pa itak večinoma samo popoldan.

Mi imamo vse bivalne prostore na jv in jz legi, kar je zame idealno. Na sv in sz pa opisani pomožni prostori in kopalnica.

Običajno so servisni prostori (kopalnica, kurilnica, stopnišča, shramba..) na S, SV ali SZ. Bivalni (dnevna, kuhinja, otroške sobe…..)pa na J, JV, V, JZ, Z. Mi imamo otroške sobe na vzhod. Najina spalnica je na S. Če bi želeli imeti otroške sobe na J, bi se nam cel sistem v hiši porušil.

Zelo pomembno je, da se držite votlinskega efekta. Kar pomeni, da mora biti kuhinja obrnjena tako, da skozi okno vidiš dovoz k hiši ali vhod.

jaz bi raje priporočala kuhinjo na sever ali vzhod. Poleti je že tako vroče za štedilnikom, kaj šele, če notri sije sonce.

Pri nas je popolnoma enako.

Živi in pusti živeti

Garderoba in kopalnica sta lahko na severu, spalnica pa naj le ima jutranje sonce. Otroška soba naj ima sonce ves dan, da bo svetlo in toplo (torej jug), računalnik pa naj bo na vzhodu ( v močnem soncu ni prijetno iskati črke na ekranu).

Obilo uspeha!

New Report

Close