SLužba-razgovor-pomoč

Pozdravljeni,
ne bom bla negativna, poizkušam pozitivno gledati na vso situacijo, a bolj ko razmišljam o tem, kar se mi je danes pripetilo, bolj sem razjarjena. Pa mi prosim, Vi tukaj gor povejte, če je to normalno, in če ste kaj takega doživeli.

Iščem službo. Dobro, s tem nimam problemov, jo bom že našla, ni vrag.
Potem dobim vabilo na razgovor. Danes ob 8 uri. Ok si rečem. Pa grem.
Pridem v podjetje, ( dobro stoječe, urejeno, kadri prijazni, vzdušje je bilo videti O.K), se oglasim pri tajnici, ta me pa napoti v konferenčno sobo. Notri sedijo: 5 žensk in 3 moški. Vidim, da vsi nekaj izpolnjujejo. Ok si rečem, spet pisanje enega vprašalnika ali testa. Me posedejo na prazen stol, mi dajo svinčnik v roke in rečejo: tole izpolnite, pa počakajte: Ma dober si rečem, sej te fore že poznam.
Potem pred sabo dobim vprašalnik, kjer so spraševali točno tisto, kar je že v vsaki prošnji napisano: ime in priimek, kraj rojstva, bivše zaposlitve, status: poročen, samski, ITD. skratka: A NISO BRALI PROŠENJ? se sprašujem.
Potem pride v sobo ženska, se predstavi KAO občasna kadrovnica-po potrebi. In ko smo mi vprašalnike še izpolnjevali, je ona vmes predstavljala, za kakšno delo se gre, in ko smo odložili svinčnike, da bi jo bolj pozorno poslušali, ona odrezavo; kar pišite! a ne znate hkrati pisati in poslušati:
AAAAAAAAAA; haloooooooooooo!!!!!!!!!!
No, potem zdrdra tisti svoj del, in pove, da pride direktor, ki bo vodil razgovor. Hm, ja , ok, normalno si rečem. EVo, potem ta ženska vzame tiste ( za mene popolnoma brezvezne ) vprašalnike, in jih spne skupaj z našimi prošnjami.
Pride direktor, ( hm, o videzu in urejenosti in sposobnosti govora ne bi izgubljala besed ), se vsede na še edini prazni stol, in se začne z nami nekaj hecati. HALOOOOOOOOOO? ČAK? si rečem, pa kaj je sedaj to. Pa še vedno potrpežljivo čakam. Pa nič. No, in potem, nas ženske totalno ignorira, začne nekaj tistim moškim razlagat, za kakšno delo se gre ( kot da tega nismo že enkrat slišali ), in potem začne moške spraševati, kaj in kako, kakšne imajo izkušnje, kje so delali, kaj so delali, zakaj so sedaj brez zaposlitve. Pa si mislim: A KAR SKUPAJ NAS BO KLE ZASLIŠEVAL?
No, pa gre lepo po vrsti, sem si mislila, ok, bom že na vrsti, bom imela svoj čas, da povem še svoj del, a ne? In ko pride do prve ženske po vrsti, je ona začela govort o svojih izkušnjah na delovnih področjih, jo prekine, pa pravi: hja, smo že slišal, bom prebral v vaši prošnji do konca, in potem se vrne k pogovoru spet k moškemu. V glavnem, ženske sploh nismo prišle do besede.!!!!!!!!!!! Ma, jaz bi ga na G—-, vam povem, bi mu razbila tisti slinasti debel obraz…..ma…res sem jezna, potem smo se zunaj pogovarjale, pa……to ni res no. Vse smo ble full zgrožene. Pa imamo izobrazbe, pa več del.izkušenj kot pa ti cepci kot so bli gor, pa sploh nismo imele šans, ne ena, da bi se predstavla.
Ma……povejte mi no, a je to normalno?
Človek se trudi dobiti službo, nekaj normalnega, potem pa doživiš tkole? Doma pa itaq moraš živeti, pa otroke oblačiti pa kruh kupt a ne?
Ja, pa ni res.
Ena full razočana

Res svinjarija, že od tu dalje, ko so te spraševali, če si poročena.
Mislim, da lahko zahtevaš (seveda potem, ko si obveščena da nisi sprejeta) nekakšno “revizijo” sprejemanja, kjer mora direktor pojasniti zakaj je sprejel nekoga namesto koga drugega z boljšo izobrazbo in izkušnjami itd….
Jaz se sigurno ne bi kar tako vdala, in bi hotela pojasnilo, čeprav je bolje potem ne delati v taki firmi. Če je g. direktor šovinist, si lahko tudi ti malo žleht.
Če te zavrne pa ti ostane še inšpekcija – tu naj bi klonili še najbolj šovinistični direktorji.

Bi pa zeloooooo rada izvedela za katero podjetje gre. Če ne želiš to javno napisati na forum, a mi sporočiš prosim na mail, pliz !!!!

ma, ne bom sprejeta na to delovno mesto, to je bilo več kot očitno. A razumeš, da je med temi tremi moškimi potem dva pobavil, na ostaneta, mi smo pa šli, nam pa tud adio ni rekel. Mislim, ti povem , jaz sem bila čisto prepadena.
Imam 6 let del.izkušenj s tega področja, večjo izobrazbo kot je pa potrebna, in še več, a razumeš, da tud do besede nisem prišla, ma HALOOOOOOOOOOO.
Saj sem že vse sorte doživela na razgovorih, da ti dajo teste za pisat, noter pa ena kvazi vprašanja. Ma dober, ok, pa nisem bila ravno iz tistega področja, normalno, da nisem potem sploh bila povabljena na razgovor. Ampak tole danes je pa tudi meni, sicer precej tolerantni ženski, izbilo sodu dno. Ne vem, bom povedala ti za katero podjetje se gre, velja? Ampak, povej, zakaj te zanima?
Ma, groza res. Pa mogoče res zaradi tega, ker je to delo, ki si ga tako želim opravljati. Tisto, s srcem, pa ker se priložnosti za take službe pojavijo enkrat na tri mesece. MAH………
🙂)))))))))))) Mogoče bi pa mogla v minici pa full dekolteju tam sedet, potem pa tud moški ne bi imel nobenih šans:))))))))))))))))

Ne moreš verjeti, kaj vse ta zemlja nosi.

Tudi jaz sem imela nekaj razgovorov, ki pa niso bili tako ponižujoči, pa vendarle bi se tudi dalo kaj povedati.
želim ti veliko uspeha pri iskanju službe, take pa brcni nekam

Še dodatni razlogi, da se ne potuhneš kot majhna ženskica in da daš g. direktorju mal za mislit. Na službo res lahko pozabiš (tudi če ti jo naknadno ponudijo raje ne sprejmi), ampak nekaj pa le naredi. Svetujem ti tudi, da obiščeš forum http://www.pravniki.net in na delovnem pravu postaviš vprašanje kaj lahko narediš za “revizijo”.
Za podjetje me zanima zato, ker tudi sama iščem novo službo in mi že zdaj grejo dlake pokonci ko pomislim, koliko je takih šovinističnih direktorjev. Čeprav ne verjamem, da iščeva v istem delu Slovenije.

Še enkrat ti dajem na dušo, naredi nekaj, karkoli, ko dobiš uraden odgovor. Direktor ti ni dobesedno v obraz povedal, da nisi primerna ker si ženska in da ga sploh ne zanimaš, a ne ? Tako mi boš tudi ti povedala indirektno, da je šovinistični prasec in da ne toleriraš takega obnašanja.

Vso srečo !

Jest bi vstal, se zahvalil, bi še povedal da v podjetju v katerem že prvi stik smrdi nebi delal in odšel skozi vrata.
Ti bi delala tam, po tem kar si videla in slišala?
Srečno pri naslednjem razgovoru!

Kaj, kot kadrovik, ki velikokrat opravljam razgovore res ne morem verjeti, da se take zadeve sploh dogajajo!!!

Jaz pa še študente na razgovorih vikam in jih tretiram kot, če intervjuvam kandidata za direktorsko mesto!

Kaj naj rečem….res si imela smolo in upam, da se take stvari zgodijo čim manjkrat….

“Mogoče bi pa mogla v minici pa full dekolteju tam sedet, potem pa tud moški ne bi imel nobenih šans:))))))))))))))))

Ali pa še manj, odvisno za kateri spol se gospod direktor bolj zanima.

Tako je, Tina 16. Taksen je profesionalen odnos, ki bi ga moral obvladati vsak, ceprav se imenuje po poziciji “direktor”..LP!

Too much. Ampak, ali bi si po tem, kar si doživela na razgovoru še želela delati v tej firmi?

Sedaj, ko sem vse skupaj še enkrat razmislila, kaj se je vse dogajalo, si niti pod razno ne želim delati v tem podjetju. Pa če dobro sedaj premislim, je 80% zaposlenih tam notri blo moških……razen tajnice, in te KAO kvazi pomagačice pri kadrovskih zadevah, ostalo je bla pa moška zasedba, vsaj, toliko kolikor se je vidlo. Hm…v tej firmi res nekaj smrdi. Pri direktorju pomoje.
Ne vem, presneto, res si ne želim delati v tem podjetju, a jooooooj, samo Bog ve, kako zelo si želim opravljati TAKO delo.

Ah, sej bo, se ne smilim sama sebi, res ne. Tud pomirila sem se že. A res, mi je po eni stran kar žal, da mu nisem par krepkih povedala v tisti nagravžni, z maščobo napolnjeni ksiht, ves masten, pa sploh govort ni znal, deklica ki je sedela poleg njega, se je kar odmikala, pa pogledam zakaj? Hja, vsa miza okrog njega je bla popljuvana….bljak….;:)))))))))))))))))))))))))

Hja, kaj veš, mogoče je pa res topli bratec.🙂))))))))))))))))
Vse dobro njemu in njegovi firmi.

Ena

v bistvu poglej.. svojo jezo, ker nisi bila sprejeta tlacis v sebi.. in ti je zal, da mu nisi povedala to kar ti je prislo zdaj na pamet.. in si ga okarakterizirala za toplega bratca.. itd..

se ti zdi to normalno.. za eno odraslo osebo.. men se ne zdi.. pa si lahko se tako pod pritiskom.. to ne opravicuje tvojega dejanja..

ne bom se dotaknil razgovora.. ker ne vem.. nisem bil zraven.. bila si ti.. in si videla stvari preko svojih oci.. in samo ti lahko sodis o tem.. nihce drug ne..

Had,
poglej, nisem ga jaz nič okarakterizirala da je topli bratec…..to je bilo mišljeno kot hec….če si bral zgoraj, ga je tako okarakterizirala že ena pred mano, in sem se samo malo pohecala na njeno izjavo.

Praviš da jezo spravljam…na….
Hja….verjemi, da sem bila jezna, prav zares. Zato, ker se ti pred nosom dela krivica, a ženske, ne samo jaz, vse pohlevne smo čakale na vrsto, da bomo povedale tudi svoj del, pa nismo niti prišle do besede. To je tisto, kar me jezi.
Sprašuješ, če se mi zdi normalno, za eno odraslo osebo? Kaj pa se tebi zdi normalno za eno odraslo osebo? Njegovo dejanje mogoče? Ne vem, samo sprašujem. In kakšnega dejanja ne morem opravičevati? Kaj pa sem storila?
Da sem bila jezna na eno zavaljeno barabo, ki sedi na denarju in se iz revežev, predvsem iz žensk dela norca?

Ena

a nisi ti iskala sluzbe pri njemu ?? al jo je on pri tebi.. in ce je njegov nacin taksen, je pac taksen..

in ti si pokazala iz kaksnega testa si.. in jaz te zdajle ocenjujem po tem kar si ti napisala..

in? iz kakšnega testa sem? Kaj si ocenil?

Sicer pa? A ti mene lahko ocenjuješ preko foruma, in napisanih besed, brez da bi me videl, brez da bi govoril z mano, brez da bi me gledal v oči,
in jaz? ne smem oceniti in si misliti o nekom, o katerem sem prebila skupaj eno uro, nič? Se pravi, da imaš tukaj double standard ha? No, veš, ti ga kar imej, pa me kar ocenuj, mi je vseeno.

Ej, sele zdaj mi je malce bolj potegnilo…Mogoce pa je odlocal podatek o nebesnem znamenju, v katerem si rojena? Mogoce, ja, ko je tako veliko vrazjevernih. Kar malce na tej strani preberi teme, pa bos videla, koliko jih veruje v zanje bolj in manj kompatibilne ljudi …🙂) LP!

Hmmm… Ponekod prav moške iščejo – in bodo tudi samo moške sprejeli. Ampak v razpis pa tega ne morejo direktno napisati, ker bo potem izzvenelo seksistično (ne vem, če morda potem nimaš dobrega razloga pritožbo… se premalo spoznam). Torej morajo posledično obravnavati vsako prošnjo – tudi, če se prijavijo ženske. To, da je bil direktor tako očiten, da želi moškega na tem delovnem mestu, morda ni bila ravno najbolj “fer” stvar, ampak če je človek pač netaktičen, mu pa tudi nič ne moreš.

In zakaj bi sprejemali moške raje? Ja, pač še zmeraj velja tisto: ženska je mati in če je mlada, bo slej kot prej zanosila, če pa starejša, pa bo zaradi otrok izostajala… Zveni staromodno, ampak na žalost se to še zmeraj dogaja, na žalost je taka miselnost še vedno prisotna (pa ne samo pri moških šefih, ampak celo pri ženskah). In če ženske na delovnem mestu ni (v bolniški zaradi otroka, v porodniški itd.), je to pač “izguba” za delodajalca – to je pač tako.

Naš ata bi rekel: marsikaj je treba požreti… In včasih je res treba.

Prosim, ce ne dobis sluzbe objavi ime podjetja. Kar se ti je zgodilo je kapitalna bedarija (skupni intervju) in taksno bedasto podjetje si zasluzi, da ga imajo ljudje malo v zobeh.
Upraviceno si besna, ker so ti bedaki odzrli cas – upam, da ni prvic in si se vmes ze pomirila, zagotovo ni zadnjic. 🙁
Tomaz

A si ti tisti direktor?

bullshit.. kje pa pise kaksen mora bit intervju za sluzbo ?? in zakaj bi bilo kaj narobe, ce je direktor tako ravnal kot je.. a je zakon kaksen naj bo razgovor za sluzbo.. kaj pa nekdo ki napise 100 prosenj, pa ne dobi odgovora niti na eno ??? kapitalizem..