Sluz v grlu
Že nekaj časa, kake tri mesece, se mi v grlu nabira sluz, ki jo s “hrkanjem” izvržem. Moja zdravnica mi je že nekajkrat predpisala, antibiotike, češ da gre za vnetje. Rentgen pljuč bp. Težave se pa kar ne nehajo. Občasno me tudi “boli” grlo, še zlasti zjutraj, ko je tudi vse polno sluzi. Moji zdravnici sem predlagala pregled krvi na ščitnični hormon, pa je rekla da ni nobene potrebe in da se bo s težavami potrebno sprijazniti.
Jaz pa se s tem nikakor ne morem sprijazniti. Tole izkašljevanje je sila neprijetno tako zame, kot za tiste, ki so v moji bližini, saj kar naprej “hrkam”.
Naj omenim, da sem stara 47 let in imam tudi že obdobje mene. Skratka zelo neredne menstruacije ( na 5 do 6 mesecev) in izredno močne. Od mene gredo celi kosi krvi. Ginekoliginja mi je predpisala Premolut-Nor, da bi se maternica sčistila, saj je polna sluzi. Vendar teh tablet ne prenašam dobro. Pojavlja se slabost, vrtoglavica, akne…..
Imam tudi močno povečani telesno težo in izgubljanje kg kljub urejeni zdravi prehrani in gibanju, ne gredo dol tako kot bi želela.
Lep prosim za nasvet, kaj storiti. Je možno, da je vsega kriva povečana ščitnica?
V upanju na vaš odgovor, vas lepo pozdravljam in obenem želim vse dobro v letu 2006.
lp
Spoštovani!
Glede na opisane težave, ki jih navajate, gre pri vas najverjetneje za kronično vnetje žrela. Povečana ščitnica lahko povzroči občutek tiščanja v vratu, navadno pa se bolnikom ne nabira sluz. Glede na težave s telesno težo priporočam določiti TSH. Koristno bi bilo tudi opraviti pregled pri ORL.
Lep pozdrav!