Pozdravljeni!
Star sem 22 let. Približno dve leti nazaj so se začele težave, bolečine v trebuhu, ki so trajale teden dni, samo čez dan.. približno dve uri ali tri, potem so izginile in se spet pojavile in spet izginile in spet pojavile… ( trajale so teden dni potem so izginile za mesec ali dva…) Sploh, ko sem sedel sem nekako čutil bolečino v hrbtu ter trebuhu. Apetit imam, shujšal nisem, blato normalno odvajam. Bi se pa ustavil pri blatu, opažam sluz, blato je normalne barve, krvi v blatu ne zaznam, včasih nastopijo tudi tako imenovani “bobki”… Sem pa veliko v stresu oz. (bi lahko rekel hipohonder) je to možno kaj povezave, ker spet potem nastopi moje vprašanje v glavi, (kaj če imam raka ali kaj podobnega?)
hvala za odgovor
lep dan
Spoštovani,
zaenkrat še vedno velja, da je rak črevesja bolezen odraslih, in to ne mladih. Tudi težave, ki jih navajate, niso znak raka, ampak funkcionalnih težav, ki se dogajajo vsakemu zaradi kakšnih dietnih prekrškov, psihičnih napetosti, utrujenosti in drugih vplivov na vegetativno živčevje. Proti zaperi predvsem pijte več vode, jejte redno sadje in zelenjavo in se gibajte vsaj 1 uro na dan.
LP, Marija Š. Gašperšič