sluz
Pozdravljeni,
Zanima me kaj bi lahko bil vzrok, da se mi na vsake par dni iz vagine izloči sluz? To se zgodi, ko se obrišem po uriniranju ali pod tušem.., sluz je prozorna.
Drugače sem stara 36let, imam 2 otroka (normalen porod v obeh primerih) in imam vstavljeno mireno (nimam vidne menstruacije že nekaj let).
Edina težava, ki jo imam je “prekomerno aktivni mehur” – po diagnozi mojega ginekologa; ta težava me spremlja od drugega poroda (4 leta) in to zgleda tako, da se ob uriniranju mehur ne sprazni čisto in bi šla lahko po par minutah zopet na wc in stanje je boljše in je spet slabše.. Sem dobila tablete, vendar se stanje ni izboljšalo, zraven pa poskušam “trenirati” mehur, s tem, da načrtno hodim na wc vsake 2-3 ure.
Hvala za odgovore.
LP
Pozdravljeni,
Sluz, prozoren izcedek, je lahko popolnoma normalen pojav, a po porodih postane bolj moteč in viden, ker je nožnica bolj ohlapna in s tem je omogočen neoviran iztok sluzi iz nožnice. Pred porodom, ko je bila nožnica ožja, je sluz iztekala iz nožnice ob napenjanju, npr. na stranišču ipd.
Tak problem se zdaj dokaj uspešno izboljša z laserskim pomlajevanjem nožnice. Laser na popolnoma neinvaziven, neboleč način s segrevanjem nožnične sluznice povzroči krčenje vezivnih (kolagenih) vlaken in s tem krči tkiva, rezultat je čvrstejša in ožja nožnica. Laser pomaga tudi pri inkontinenci, vendar žal ne pri prekomerno aktivnem sečnem mehurju. Mogoče pa imate zaradi povešenosti mehurja, ki je posledica ohlapne nožnice, problem, da vam daje lažen občutek tiščanja na vodo?
Seveda so to le ugibanja. Potrebovali bi natančen ginekološki pregled, da bi le.to lahko potrdili.
Če bi želeli kaj več informacij, me lahko kontaktirate.