Najdi forum

Pri hčeri, ki ima 21 let opažam, da se rada bolj zase drži tudi ni več
nasmejana, kot včasih včasih ima čudne oči, sicer kadi cigarete in večkrat
kaj popije, ko jo sprašujem, kaj se z njo dogaja se mi seveda zlaže, da je
žalostna, včasih je kadila travo in mislim, da jo občasno še. Bojim se, da
ne jevlje kaj drugega morala bi spomladi končati maturo pa kar nima volje
se učiti. Kaj mi svetujete naj bom stroga do nje ali naj ji celo zagrozim,
da jo vržem iz stanovanja, ker res nebi si želela, da propade, kot
norkomanka, res bi bila vesela vsakega odgovora, denarja nima, ker nikjer
ne dela doma ne opažam, da bi jemala stvari ali kradla denar mislim, da s
fantom skupaj dobita kar pač iščeta in ji on plača. Hvala za vsakršen
odgovor in nasvet.

Draga Suzana!

Prvo naj se vam opravičim za nastalo zamudo, tudi tehnika včasih odpove in tokrat pri nas zares je.

Le redki so ljudje, ki v svojem življenju ne izkusijo skrbi, dvomov in strahu. Tudi vi ste se sedaj znašli v skrbeh za vašo lastno hčer. Opažate, da se vaša hči rada bolj zase drži ni več nasmejana, nima nobene volje, skratka slutite in vidite, da se z njo nekaj dogaja, da ni več to kar je bila, nimate pa poguma oziroma vas je na nek način strah, da bi jo razkrili saj bi si takrat morali priznati kako daleč je in bi se počutili še bolj nemočni kot se že sedaj, skrbi vas kako se boste odzvali na to ali boste kos tej situaciji. Skrbi vas, da hčerka jemlje tudi druga mamila, prav gotovo to ne bo težko ugotoviti saj obstajajo testi s katerimi se to zlahka ugotovi, glede na to, da je oz. kadi marihuano in sodeč po tem, da je fant na istem ali še slabšem kot ona predpostavljam, da je na poti, ki zagotovo ni ustrezna zanjo. To, da je žalostna verjetno tudi ni laž pač pa tudi del tega zakaj posega po drogi.

Današnji odrasli, starši in vzgojitelji vedno pogosteje ugotavljajo, da so odtujeni mlademu rodu, za katerega so menili, da so mu odprli vse poti za zbliževanje in razumevanje. Zelo malo ste napisali o svoji hčeri a iz napisanega je zaslutiti odtujenost, ki je nastala med vama.
Prvo kar lahko storite je, da se odkrito pogovorite z vašo hčerjo, da vidite od kje izvira njena žalost in kaj dejansko se dogaja z njo. Bodite stvarni in odkriti, do nje vzpostavite odnos zaupanja. Seveda ji ne boste kar takoj zagrozili, da jo boste vrgli iz stanovanja prvo morate razkriti njeno dejansko situacijo v kateri se nahaja. Ustvarite vzdušje zaupanja, spodbudite jo, da začne govoriti, poslušajte jo, povejte ji svoje mnenje, sprejmite, kar vam želi povedati, preverite seveda tudi kakšen je ta njen fant, potem se seveda odločite za konkretne korake jasno in glasno brez popuščanja.

Veliko uspeha!
Za konkretne korake me lahko pokličite na spodnjo telefonsko številko.

Zavod Pelikan - Karitas Celodnevni pripravljalni center Cesta na Polževo 4 1294 Višnja gora TEL.: 051 339 725 E-MAIL: [email protected] SPLET: www.pelikan.karitas.si

SEJ NI ZMERAJ REŠITEV V MEDICINI ENOSTAVNO SPOŠTOVANA MAMA POSKUSITE SE ZBLIŽATI Z NJO POSTANITE NJENA PRIJATELJICA NAJ SE VAM ODPRE . MOJ MAIL [email protected] LAHKO VAM POMAGAM SAM SEM DAL ENAKO SKOZI IN VERJEMITE MI SEDAJ ŠE IMATE ČAS KAJ SPREMENITI!!!! KASNEJE POSTANE VSE SKUPAJ LE ŠE TEŽJE!!!

New Report

Close