vendarle sem dopuščal možnost, da je uho zamašeno s čepom maslaca
Lep pozdrav.
Pred par dnevi so me doma opozorili , da zelo slabo slišim. Tega sem se sam sicer zavedal, vendarle sem dopuščal možnost, da je uho zamašeno s čepom maslaca. Po pregledu pri otologu Ljubljana so mi povedali za možnosti slušnih aparatov.
Glede na moja leta (star sem 37 let) mi priporočajo, da jih začnem uporabljati kar takoj, da se jih bom v celoti privadil.
Zdaj me pa zanima kaj izbrati? Prvo bi rad, da se ne vidijo, da ljudje ne opazijo. Drugo bi rad, da nisem vezan na kupovanje baterij in oddajanje potrošenih baterij v namenske košarice v blagovnicah. Tretje morajo biti večnamenski, bi rekel , da za vse situacije, ker sem dosti aktiven in v družbi.
Lep pozdrav, Boštjan B.
Spoštovani,
ali bi lahko, prosim, napisali še , kakšno izgubo sluha imate. Od tega je tudi odvisno, koliko odprt lahko ostane sluhovod ob nošenju aparata. Najbolj je neprijetna zamašitev sluhovoda z vložkom ali aparatom, vendar je pri praktični gluhosti neizogibna.
Vsekakor glede na vaše želje:
– da se aparata ne vidita, da ljudje ne opazijo
– da sta aparata polnilna
– da so za vse situacije in se sami nanje prilagodijo,
prava izbira aparat RIC s polnilno baterijo – je majhen, skrit za zgornjim delom ušesa, tanka neopazna žička pa gre v sluhovod, preko nje je kupola, ki je lahko tudi odprta.
Ti aparati imajo modernejše algoritme in najdražji celo AI, da prepozanjo okoliščine in vam na najboljši način omogočijo razumevanej govora ali pa npr. užitek v naravi itd.
Preko bluetooth se lahko povežejo s telefonom in drugimi napravami. S svojim aparatom lahko upravljate tudi preko aplikacije za pametni telefon, s pomočjo katere aparata tudi izsledite preko GPS (če bi ju npr. izgubili ali založili).
Kot vidite, gre tehnološki razvoj tudi pri aparatih hitro naprej.
Lp,
Lp. Izguba sluha. levo senzori- nevralna izguba sluha v govornem območju v povprečju od 40 dB do 55 dB.
Po preizkušnji večjega modela aparata s cevko in vložkom ter manjšega modela aparata z žičko sem se nedvoumno primerjalno odločil za manjši aparat z žičko.
Ker se ne vidi. Zvok je naraven – sonaraven. Moje uho je odprto, da lahko prosto slišim okolico . Telefon je možen prostoročno.
Žička gre samo v sluhovod, vendar vanj ne pritiska. Zraven pripada polnilec.
Lp.Bostjan Bik
Spoštovani,
hvala za te povratne informacije – izguba sluha pri vas je že srednje stopnje. Me veseli, da napredujete.
Srečno še naprej.
Lp,
Spoštovani,
Želim vam uspešno testiranje in privajanje!
Spoštovani
Spoštovani
Pozdravljeni. Sem srednjih let. Ze daljsi cas imam šumenje v levem ušesu, tinnitus. V zadnjem obdobju se je jakost sumenja povecala in je postalo moteče tudi podnevi. Prej sem jedla tablete betaserc in ni nič spremenilo, sedaj jem ginko tablete in tudi ni nič bolje. Mislila sem, da bo to glasno šumenje, ki se je pojavilo v zadnjih tednih umirilo, a se ni. Ne vem več kaj naj storim. Nenehna utrujenost, poslušanje šumenja me izčrpava. Občuctek imam kot, da je v ušesu čep, slabše slišim, odmeva v ušesu. Ne vem več kaj naj stori. Hvala. Lep pozdrav. Tinca