slovensko drzavljanstvo
ali kdo ve, v kokem casu dobi tujec pri nas drzavljanstvo, ce se poroci s slovenko?
Poročen moraš biti najmanj dve leti in dejansko živeti v Sloveniji neprekinjeno eno leto. Preverjajo pa tudi aktivno zanje sloveniščine!
Kaj pa je še potrebno? So to edini pogoji ali je treba poleg tega še kaj podobnega kot za pridobitev dovoljenja za prebivanje?
Najlepša hvala
Nekaj dodatnih informacij se najde na obrazcih za pridobitev slovenskega državljanstva na naslovu:
http://e-gov.gov.si/e-uprava/drzavljani/mnz/obrazci_slo/ue/drzavljanstvo/index.html
Mogoče je dobro prebrati Zakon o državljanstvu :
http://zakonodaja.gov.si/rpsi/r03/predpis_ZAKO13.html
ali obiskati najbližjo upravno enoto in vprašati kar vas zanima.
Natalija, najlepša hvala.
Če si iz balkana, daš za pir, pa dobiš državljanstvo, če pa si iz razvite dežele, te bodo pa zajebavali do onemoglosti…. Zakaj bi se k nam priseljevali kulturni, pridni, pametni tujci, če lahko dobimo balkance, ki hočejo državljanstvo samo zaradi socialne podpore…. pol se pa čudijo zakaj ne maramo tujcev…
Karantanec,
bi mi lahko prosim povedal kakšno podrobnost? V mojem primeru namreč ne gre za balkanca….
V čem so haklci? S čim zajebavajo nebalkance?
Hvala!
Lepo si je mazat oči….saj smo vsi balkanci, če ti je prav ali pa ne. Jaz sem ponosna, da imam nekaj balkanske krvi…zato pa sem temperamentna in ne hladna kot nekateri, ki so kot švabi. LP!
Če nisi balkanec moraš prinesti več papirjev in več znanja. Pa pri papirjih je najbolje to, da zahtevajo takšne, ki ne obstajajo in povrhu vsega ne smejo biti starejši od 3 mesecev – kar je čudovito, če pomisliš, da si iz druge celine, daš vlogo, ti povedo, kaj moraš priložiti, potem greš po vse to (na drugo celino seveda) in ko to prineseš, dobiš na dom pismo, da jim moraš v roku 15 dni dostaviti še kakšen papir. In za povrhu, tudi če imaš čas in denar, ni prostega sedeža na letalu…
Yo
Si pa res siromak nerazgledan, verjetno zivis od socialne pomoci, pa te je strah, da bos zaradi tega ti dobil manj.
Clovek je clovek, pa ni vazno ali z Balkana, ves to ti siromasna dusa.
ana
Če zaprosiš za slovensko državljanstvo, se moraš odpovedat svojemu, ker Slovenija ne priznava dvojnega državljanstva razen v določenih primerih, ki boš dobila na uradnih listih navedenih.
Forum je zaprt za komentiranje.