Slovenska vojska!
Se mi zdi, da je naslov foruma tak, da nam ni potrebno debatirat samo o seksu!
Na netu sem naletel na zgodbo bivšega(domnevam) vojaka častitljive slovenske vojske. Njegova izpoved je vse prej kot lepa!
Preberite jo na tem naslovu!
http://www.geocities.com/nesmisel/
Kdo bo spremenil svet, če ne mi mladi?
Ni dolgo nazaj ko sem bil v vojski. Tako hudih problemov pri nas ni bilo. Verjetno je cisto odvisno od vojasnice do vojasnice. Ce je vse to kar na tem naslovu pise res, potem tole res ni lepa slika slovenske vojske. Kot pravim, jaz takih slabih izkusenj nisem imel.
Tud taka stvar paše sem, saj pravi naslov o aktualnih temah. Zelo pohvalno
Mislim, da bo držalo marsikaj bi morali spremeniti v vojski, jaz nisem imel slabih izkušenj, vem pa kaj ni bilo dobro in kaj bi moralo biti.
peter
Moj kolega ravno sedaj preživlja svoje dni v SV…
1. Grozno je, da ne moreš normalno srat!!!!
2. Ni res, da so kalašnikovi nezanesjivi-kakor so ta jajca ruska stara, so prekleto zanesljiva!
3. Tam, kjer je moj kolega, je en “dohtar”, ki ga kličejo “dr.Hepangel”. Za vsako stvar, za katero prideš k njemu, predpiše nek gel. Zgodilo se je že, da je zaradi tega, ker misli, da se vsi hočejo samo zmuzniti telovadbi in urjenju, zašuštral polno ljudi!!! Cele kasarne so bolane (gripa…), on pa niti enega ne opraviči vadbe!!! Kot pa vemo, je zelo nevarno, če gripe in prehlade preboliš na nogah, saj se ti lahko v kasnejših letih zato zgodi kakšna pljučnica ipd.
In še in še bi lahko naštevali..
Za dokaj realni (dokaj, saj je na uradni strani SV ali Obrambnega ministrstva) dnevnik najdite na Slowwwenia.com (novosti, ene 5 dni nazaj) dnevnik vojaka Roka Praprotnika (al neki tazga), ki zelo zanimivo piše! Seveda ne more kaj preveč kritizirati…
Torej…VSI bi se morali javit za služenje civilne vojske!!! In seveda..treba je opozarjat MEDIJE, kaj se dogaja! Kar na srečo ni več nemogoče (kot je bilo v stari jugi!)
Pa LP
Moje mnenje je takole:
če nočeš služiti vojske, ti morajo omogočiti civilno brez komplikacij,
– zrihtajo ti civilno, lahko v kakšnem domu odnašaš drek in si pač koristen družbi, eno leto če je treba.
– vojska naj bo samo za tiste, ki hočejo, se pravi profesionalna vojska, zaklaj bi silili nekoga, ki noče, v vojni bi bil rezultat verjetno obupen
– tisti,mki se odloči biti profesionalec, naj se podredi sistemu in načinu, tukaj demokracije NE SME BITI
bili bi zadovoljni poveljniki, profesionalci, civilnaki, in druzba imeli bi dobro izurjene vojake, ki bi nas branili in bi se žrtvovali za nas, saj temu je namen vojske. I vsi bi morali odslužiti tudi nekaj dobrega za družbo.
Edino tiste, ki bi dobili koncesijo, za civilno bi morali dobro pregledati, zakaj pa mogoče drugič.
Jaka
Heeeey, kakšna nora scena. Sam sem bil v SV pred 5 leti in točno v tej vojašnici Moste – Polje. To kar piše ta, je do neke mere res. V bistvu v tej naši vojski sam jajca guncaš. Tut s pranjem oblačil je bilo tako kot govori. Ja itak, WC-ji so tam čist v k….u. Vojaki jih imajo na štrbunk (luknja v podu), poveljniki pa školjke Samo res, v vseh 7 mesecih vojske sem se naučil vzorno pospravljat omarice, posteljo, čistit puško. Ker sem se aktivno ukvarjal s športom, sem blazno pogrešal mal več fizičnih naporov (da o sexu ne govorim :)))) – Skratka, jaz bi našo vojsko poimenoval kar šola za čistilke in čistilce. :))))
Kaj se tiče pijancev in psihotov ima čist prav, s tem da smo mi imeli še hujše modele za poveljnike. So se ga z nami napili do daske na straži. Npr, tak je bil Lovro Primar ali pa Dare Perhaj. To je bil hec. Tega Andreja Mraka pa tudi poznam. Meni se je zdel res pravi čisti zlobnež, psihični mučitelj, jebator v glavo. Ful me je zanimalo, od kod toliko zlobe, posredne agresije in sovraštva v enem takem človeku. Kot slišim, se je zdaj vse skupaj še potenciralo. Bogi vojaki ej. Zdaj, ko pa sem prebral, da je ta model iz Zasavja pa se mi je takoj posvetilo.
Sicer pa je tako, da si včasih prišel ven iz Zasavja, si moral biti res močna osebnost z ambicijami, ker tam si nedavno lahko šel delat edino v steklarno, kemijsko tovarno ali pa rudnik. Taki ljudje potem živijo samo od plače do plače, iz rok v usta in se ga za konec tedna napijejo, družine pa trpijo ob tem. Taka je usoda vsaj polovice prebivalstva tam. Na srečo se stvari po tranziciji izboljšujejo, ker se odpirajo možnosti, ki jih prej ni bilo. Drugač pa, poskušajmo nekaj narediti, da bi se mal spremenila ta slovenska miselnost.
lp,
res dobra tema
Tudi jaz sem bil v Mostah v vojski. Lahko potrdim, da je tisto kar sta napisala ta dva pred mano cisto res. Vse nastete poveljnike sem imel “cast” spoznati in to so res tipi, ki bi jih moral obravnavati v ustanovah, ki so specializirane za taksne teske primere. V primeru vojne bi taksni poveljniki verjetno padli prvi, seveda od strelov svojih vojakov.
So bili pa vmes tudi poveljniki, ki so bili bolj cloveski in se je dalo z njimi tudi kaj na lepsi nacin pogovoriti.
Ja, kot npr poveljnika Nemanič Igor in Jože Funa – ta 2 sta bila pa res pravična in smo ju res imeli radi. Been there, jih poznaš?
Forum je zaprt za komentiranje.