Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Starševstvo in vzgoja Slovenska, daljša imena

Slovenska, daljša imena

Mi imamo Viktorijo, zdaj pa še pričakujemo Ivano ali pa Marušo. Ne moreva se še odločiti 🙂

Klara, Amadeja

Mi imamo Marušo. Zdaj, ko je majhna, je taka navihana Maruška hruška, prav paše ji 🙂 Zelo mi je všeč tudi ime Tinkara. Ali pa Katarina.

Rada bi ime, ki ni eksotično. Ampak se mi zdi, da bodo imena, ki jih naštevate zvenela veliko bolj eksotično in nenavadno med taji, maji, žblji v vrtcu. Vrtičkarjem je normalno, če je sošolka Kaori. Po moje se bo našim otrokom veliko bolj nenavadno zdelo Svetlana. Zgolj moje mnenje.

Je pa tudi meni bolj všeč tale izbor slovanskih, sploh Tinkara me prepriča in seveda Klara. In Špela mi je tudi vedno bolj všeč.

Kaj pa Breda? Ali pa Vida? Meni sta super.

Ja, tega se zavedam… Da je že toliko tujega, da se bo domače začelo smatrat za eksotično. Ampak še vseeno pa ne mislim dati eksotičnega imena samo zaradi tega, ker je drugim staršem to bolj ljubo in dajejo svojim otrokom takšna imena. Ime bo za celo življenje, ne samo za v vrtec in kot vidim, ne bova edina, ki bova otroku dala bolj domače ime. Mogoče bodo pa enkrat tudi domača in daljša imena spet v modo prišla.

Maruša je meni zelo prisrčno in simpatično, hkrati pa tudi resno in odraslo 🙂
Veliko naštetih imen sicer že imamo v bližnjem sorodstvu in med prijatelji, s katerimi se veliko družimo, zato ne bi še otroka tako poimenovala, da bo kdo mislil, da smo ga po njem poimenovali, hehe. Tereza me pa takoj spomni na hči od Barbre Drnač… Ju ne poznam osebno, ampak mi obe na pogled delujeta blazno antipatični. Saj vem, malo sem tudi izbirčna 🙂

Vida mi je všeč, na splošno so mi privlačna imena iz kakšnih starih zgodb ali pesmi.

iris
melissa
klavdija
anamari
ines
tiana
lovinja
viktorija
pina
zoja
marusa
ana
janina
taja
katja

Antonija

Mi imamo Špelo.

se imenujeta Danijela in Verena

Viktorija
Katarina

imamo hčerko ki se imenuje Verena,druga je Valentina in sedaj čakamo še tretjo,ime pa še zbirava.

Kaj pa Aleksandra?

Blažka 🙂

Vau Verena to je pa res lepo in zanimivo ime.
Tudi sama iscem daljsa slovanska imena in nekaj predlogov mi je zelo vsec!

Jera
Dora
Neža

kar nas ne ubije, nas naredi močnejše!

To so zate dolga imena?? 😀

Patricija
Valentina
Magdalena
Melanija…

New Report

Close