Slovenke in Arabci
Jaz sem tudi slisala, d aobstaja veliko zgodb, ko se naivne Slovenke ali Evropejke porocijo z Arabci. Osebno ne poznam nobene, niti tako ne, da bi nekdo, ki ga poznam, poznal kaksno tako…
ne poznas osebno nobene,
kam pa pol pase to – Slovenke ali Evropejke – a Slovenke niso Evropejke al kaj.
Pa se spomni debate o cefurjih nekaj postov nazaj ko so te hotl raztrgat k so Srbkinja
zej pa sama nekaj nakladas k nima ne repa ne glave
ne javlji se ce nimas kej konstruktivnega za povedat
ceprav se s tvojimi mnenji naceloma zelo strinjam
sam svoj imidz ne zapravli s tem – sem slisala –
eh, kar vleči se ven, ko te enkrat dobijo na neznanju :))))
če palestinci ne bi bili arabci, tudi izrael ne bi imel takih sovražnikov v vseh ostalih arabskih državah.[/quote]
Sveta preproščina … Palestinci govorijo arabsko, vendar njihovo etnično poreklo in arabsko. A bo zdaj šlo?[/quote]
daj si mal preberi o tem, kdo se ima za arabce in kakšne so definicije arabcev.
arabci so se razširili v palestino nekje takrat, ko so slovani naselili balkan…
poleg tega arabci malce drugače gledajo na etnično pripadnost, kot evropejci.
ps
arabec ni oznaka za narodnost.
Se opravicujem.
Morala bi napisati:
Jaz sem tudi (slisala[/i]) izvedela preko medijev, d aobstaja veliko zgodb, ko se naivne Slovenke ali druge Evropejke in zenske iz razvitih drzav sveta porocijo z Arabci. Osebno ne poznam nobene, niti tako ne, da bi nekdo, ki ga poznam, poznal kaksno tako, ki bi se naivno porocila in bila izkoriscena.
Kar se pa tistega par postov nazaj tice: Kaksno vezo ima s temle postom?
In: Lahko me nekdo raztrga zaradi stvari, na katere ima vpliv in za katere se zavestno sama odlocam. Zaradi narodnosti (in stvari na katere nimam vpliva) pa me nihce ne more raztrgat.
Ja, bodo v večini primerov potovale po njihvoh jahticah dokler bo lepota in čvrstost/napetost ritnic in oprsja držala, potem jih bodo pa žrebčki že zamenjali za mlajšo, ona pa bo ali ostala ena izmed mnogih haremašic, ali pa bo dobila brco v tazadnjo….
hmmm, videno letos v UAE. nihče me ne bo prepričeval, da recesija ne dela svoje tudi pri njih, se zelo pozna, ko gradnje kar stojijo in so že kar nekaj let nedokončane, kar se zelo vidi že na daleč: Čisti primer jetudi dubajski Burj Khalifa največja stolpnica na svetu. Prideš na razgledno ploščad namesto v obljubljenih 40 minutah v dveh urah, ker jim zaradi neplačanih obveznosti izklapljajo elektriko, tako da dela samo eno dvigalo za turiste, potem te pa dol peljejo s tovornim dvigalom. Stolp je izdelan več kot 2/3 samo do 3 podaljšane gr. faze (znotraj skozi okna vidiš le gole opeke….Zmanjkalo šiškov, ni investitorjev….
Ko sem videla te predvsem mlade taprave Arabce oblečene po njihovih zapovedih in rangiranju, se ti kar stemni pred očmi, ko vidiš, kako v javnosti delajo s svojimi ženami – brezosebno, brezčustveno, z rokami jim kažejo, koliko za njimi morajo hoditi, furajo to dovoljeno brezosebno poligamijo, po drugi strani se pa “naslajajo” nad evropejsko in ameriško kulturo, bi se šli neko čistost, doma pa z ženskami delajo tako brezčustveno in jih imajo večinoma samo za rojevanje potomcev.
Ja in še nekaj bizarnega: ko stopiš v nakupovalni center dobiš poleg letaka z informacijami o ponudbi v roke tiskani listek, na katerem je nazorno tudi s fotografijami prikazano, da se v javnosti ni dovoljeno držati za roke, kaj šele objemati poljubljati, ker s tem žališ njihovo vero, strpnost in vzdržnost – skratka nobenih osebnih stikov v javnosti…
Se pa vidi že tudi po tem, kako nekateri tam goljufajo svojo vero, tudi v času Ramadana – čez dan se skrivajo po straniščih nakupovalnih centrov in za domačimi zidovi in pijejo vodo in žvečijo poživila, zvečer pa razkakzujejo svoje makine in pijejo alkohol in ponočujejo kar je v nasprotju s pravili tega velikega verskega praznika. In da, želja jim je vsaj nekaj let živeti po evropejsko/ameriških standardih, česar si doma zaradi stroge verske vzgoje in tradicije ne morejo/smejo privoščiti…Zato si najraje iščejo naivne evropejke za izživetje svojih sanj….Dvoličnost pa taka.
Bi pa, če nebi imeli črnega zlata, bili čisto navadni pastirji ovac in kamel. Nafta jih rešuje, vprašanje časa je le še, koliko časa. v času recesije se je marsikateri projekt ustavil – tudi slavna “palma” z izgradnjo luksuznih vil in domovanj za petičneže. Kajti večino “miselne delovne sile” imajo tako ali tako uvožene (arhitekti, finančniki, gradbeniki, ipd…) in so večinoma tamladi arabski žrebci mišljenja, da njim preprosto ni potrebno delati.
Me nebi prepričal noben dandanašnji arabski žrebec, ki obljublja marsikaj, potem te pa zapre v svoj harem žena in si postreže, kadarkoli njemu paše. Pha!
Verjamem pa, da so med njimi tudi redke in monogamne izjeme….
Palestinci so potomci Filistejcev. Med Izraelci in njimi obstaja starodaven spor.
Danes te bo Jehova izročil v moje roke, jaz pa te bom ubil in ti odsekal glavo. Danes bom trupla filistejske vojske izročil pticam neba in zverem na zemlji. Tako bodo vsi ljudje na zemlji vedeli, da Izrael ima Boga. 47 Tedaj bo vsa ta množica vedela, da Jehova ne rešuje z mečem in sulico. Boj je namreč Jehovov in on vas bo izročil v naše roke.«
48 Ko je Filistejec šel naprej in se vse bolj približeval Davidu, je David hitro stekel proti bojnemu polju Filistejcu nasproti. 49 Tedaj je David segel z roko v svojo torbo, vzel iz nje kamen in ga s pračo zalučal, tako da je zadel Filistejca v čelo. Kamen se mu je zaril v čelo, in padel je na obraz. 50 Tako je David s pračo in kamnom premagal Filistejca. Filistejca je zadel in usmrtil, in to brez meča v roki. 51 Nato je David stekel k Filistejcu. Prijel je za njegov meč, ga izvlekel iz nožnice in mu z njim odsekal glavo ter ga tako dokončno usmrtil. Ko so Filistejci videli, da je njihov junak mrtev, so začeli bežati.
Sem slisala za par slovenskih zensk,ki so se zaljubile v “arabske” moske na pocitnicah. Upam da so srecne. Ce me kdo vprasa, kaksne so slovenske zenske, ne najdem odgovora. Kaksne smo? Ko sem bila v tujih krajih in delala kot turisticni vodic, nihce ni ugotovil od kod sem. Eni so me imeli za Skandinavko, drugi so me uvrscali med Ukrajinke, Poljakinje in tretji spet med Francozinje ali Holandke itd. Se mi zdi da se to dogaja kar vsem Slovencem, tudi moskim. Nimamo neke klasicne podobe, lahko smo od vseposvsod.
Za vse zenske, ki se odpravljajo v arabski svet na pocitnice priporocam spremstvo moskega, ce zelijo mir :), za tiste ki si zelijo prevec pozornosti pa seveda brez spremstva moskih.
Na videz poznam neko Slovenko,ki se je porocila z Arabcem, imata veliko otrok in vsi so precudoviti. Kominacija je precudovita. Ne vem kako jima gre, upam da sta srecna.
Ljubezen ne vidi rase. Mene arabska kultura osebno ne privlaci, mogoce zato ker spoznala obe kulturi. Poznam par Poljakinj, ki so naivno stopile v zveze z moskimi iz arabskih drzav. Cas “Dvorjenja” je bil precudovit, dali so jim vse…od manjsih do vecjih daril. Potem ko je bilo te faze konec, je bil pa “ziv hudic.”
Vse je odvisno od tega kaj si zelis. Samo nic ni zastonj.
Saj ni pomembno od kod ze je, samo da se razumeta in da en drugega spostujeta.
Sem pa opazila, da se slovenski moski kar dobro ujame z arabsko zensko! 🙂
Slovenske fante imajo rade Spanke, Anglezinje, Srbkinje, Avstrijke pa se katera bi se nasla…torej fantje pazite se 🙂
Ce me kdo vprasa kaksne smo Slovenke, oziroma kaksni so slovenski moski, kaj naj recem?
“Pridi in poglej? 🙂 Slogan imamo ze ta prav I feel sLOVEnia :)))))
Meni se zdi, da smo Slovenci (moski in zenske) zelo privlacni, ker nas nikoli ni prevec in smo vedno nekaj posebnega. Smo privlacni za tujce, predvsem zato ker nas ni veliko in nas nihce ne pozna, vekliko vemo o drugih o nas pa nihce ne ve nic.
Kako naj nas predstavim? Ce se ze kdo odloci odgovoriti prosim samo za dobre komentarje….ne neke primitivne opazke. 🙂
Ja jaz eno iz neta poznam, z vzdevkom Heja, ki je dosti potovala, delala v tujini, v Angliji spoznala enega iz Zdruzenih arabskih emiratov. In se z njim porocil in preselila k njemu v ZAE. On je zelo bogat, lastnik verige hotelov in dela, ceprav mu ne bi bilo treba delat, dela in nima od njega skoraj nic. Zdaj je ona v hudih depresijah, imata namrec 2 otroka, a nima nobene svobode, privezana je doma kot zival v kletki. Ko hoce na trznico ali na bazen ali kamorkoli, mora VEDNO najprej poklicati moza in ga vprasati za dovoljenje, ko pa on dovoli, mora nadeti tisto burko, tesno ob njej pa ob njej koraka njihov moski hisni sluzabnik!
Veckrat se je razjezila, da tega ne more vec prenasat in mu je iz vecerje nekje zunaj naredila sceno. Moz je obcutljiv, tako pravi ona, razumevajoc, toda takrat je resno zagrozil, da bo videla, kaj jo caka, ce mu bo to pocenjala in se naj pazi, ker je ne bo vec scitil, pac pa jo bo predal staresinam, ki bodo odlocili o njej. V ZAE so kazni za nedostojno vedenje telesne in javne. Tako da ga raje uboga. Drugace ona zagovarja islam, samo kot Evropejska, vajena neodvisnosti, se ne more navaditi… On ji niti ne dovoli iti v sluzbo, ker da to ni zenske in on o tem odloca, dovoli pa ji, da se uci arabscine, da bi se vsaj lahko sporazumevala z drugimi zenami ob poslovnih obiskih, ker se doslej ni mogla.
Njena sreca je, da jo ima tasca rada in zelo razume njeno potrebo po svobodi in jo zagovarja, morda zaradi iskrenosti. Moski v ZAE pa naj bi bili na splosno blazno verni in obcutljivi, vse bi naj dali na boga in na starejse v skupnosti in so popolnoma odvisni od mnenja v skupnosti, moskih sorodnikov, lastnikov naftarjev in hotelov. Zascita na nek nacin za arabske zene je, da za moza pomeni ljubiti Alaha tudi ljubiti svojo zeno, ceprav zena nima pravic.
Zenske baje po opazanju v resnicii tam menda niti ne trpijo kot mi mislimo, ceprav so brez pravic, se doma nad svojimi podrejenimi, to je sluzincadjo, pogosto grdo izzivljajo. Recimo jih brez potrebe zmerjajo, jim mecejo posodo po tleh, kot ene besne hijene, strahopetno, ker to pac lahko po hierarhicni lestvici. Verjetno gre za neko sproscanje nad sibkejsimi, kjer si to pac upajo. Ampak pred mozem pa so vse ljubece in hinavske, zato moz ponavadi ob pritozbi zene cez kaksno postavno sobarico praviloma verjame zeni, gre pa samo za tipicno zensko ljubosumno nizkotnost… Glavna naloga zensk je tam mozu zagotoviti cimbolj domace, seksi , cim lepse in prijazno okolje, da ga pricakajo vedno pripravljene in da se mu posvetijo, zato da se moz vrne domov dejansko pocivat in uzivat in se mu streze spredaj in zadaj.
Za otroke pa se te bogate arabske zene bolj malo zanimajo in vsi otroci imajo dojilje in vzgojiteljice. Odnosi med otroci in starsi pa so praviloma hladni. Posebno ocetje so do otrok uradni! Najbolj so bli preseneceni nad to naso Slovenko, ko je ona sama hotela cimvec skrbeti za otroka in se je z njima igrala. Druge zene to prepustijo vzgojiteljici, same pa svoj prosti cas porabljajo za opravljanje ali pa za lispanje.
Ona tudi pravi, da je zdaj v stiski, ker moski veljaki od njenega moza pricakujejo, da v bodoce poroci drugo (mlajso) zeno, ker da je goden star okrog 30 in “je ze cas”, vendar naj bi za to dobil Hejino dovoljenje. Nekako neuradno ima Heja kot prva zena pravico povedati, ali ji nova bodoca zena ni vsec. Vseeno pa obvelja mozeva beseda, kaj ste pa mislili : kolikor zena lahko arabski moski preskrbi, jih lahko poroci : do 4 komade!
Ona pravi, da bi najraje pobegnila od moza na svobodo v Anglijo ali k nam domov, vendar v njihovem svetu v tem primeru otroci avtomatsko pripadejo ocetu in ne materi! Zato ostaja z njim le zaradi obeh otrok. Po njihovih zakonih niti ne sme zapustiti drzave z otrokoma brez mozevega pisnega dovoljenja in brez spremstva drugega moskega, ker sta otroka uradno samo njegova, ker samo on ima pravico, denar, da lahko skrbi zanje. Na sodiscu ne bi nikoli zmagala!
strinjam se spostom Realnost**
mož, otrok, in žena ( na častitljivem zadnjem mestu v (ZAE) kulturi ).
sledi: ob največji vročini, ko je sonce v zenitu točno Zemljanom nad glavo ob 12.00 (ni važn kje-eu) mož v nike copatih model 2011 , nike majica brez rokavov, športna kapa, kratke hlače, sin prav tako- mati , žena (kot njuna senca) v dolgem črnem pregrinjalu (burki), s kano čudovito porisanim telesom (rokami) hodi za njima kot nekakšna kamela v puščavi. – kje je tu pravica žensk.
se sploh zavedajo, kaj bi bilo, če ne bi bilo žensk , tudi njih ne bi bilo / delno.
sklep: bogo bitje, ki mu je bilo nepravično sojeno (zgori) , da se rodi v takšnih pogojih.
kratene vse človeške pravice dostojnega življenja.
pravljice tisoč in ene noči-…=spet se izkaže, da so pravljice primerne le za dober sen in ne za okvir tamkajšnje realnosti!
Naivne bitja-kaj vam je tega treba=dvakrat premisli, preden domisliš + enkrat preden izrečeš.