Slovenke in Arabci
Poznam eno, mi je zelo blizu v sorodu ima egipčana, pa nima nekih hudih problemov, ker že on sam ne izhaja iz ortodoksne familije, je muslimanske vere ampak mu pršut kar gre pao grlu prav tako tudi alkoholni zvarki. Tako da je tip kar model, ja pa njegovi so kar polni cvenka, no v glavnem ji ne bo hudega z njim, kot vse kaže.
Osebno ne poznam, sem pa slišal za konkretne primere, ko so pred leti uslužbenci predstavništva nekega slo podjetja v neki arabski državi reševali Slovenke, ki so se s poroko z Arabci preselile tja in se znašle zaprte (dobesedno) v čisto drugem svetu. Odprti svetovljanski nazori njihovih mož, ki so jih tu spoznale kot študente, so v domačem okolju izpuhteli.
Bila poročena s Palestincem.
Nisem bila vstopnica v kao boljše življenje v EU, niti nisem bila finančno izkoriščena.
Celo precej sem profitirala.
Res je, bila je zelo zanimiva zgodba, o kakšni brezmejni naivnosti ne morem govoriti. Z njim sem videla pol sveta.
Zakaj je bivši? Ker sem se preobjedla belega kruha 🙂
Kaj te še zanima?
Moški znajo biti preračunljivi bolj kot si mislimo … Sem imela priložnost malo več biti v družbi moških in njihovih tovrstnih komentarjev … Moški so si izbirali izobražene ženske s redno službo, preskrbljene … Saj je z ženskami podobno. Poznam dva super luštna tipa, ki pa nimata kaj dosti pod palcem, en na javnih delih, en nima redne službe, en brez avtomobila, drugi vozi petko … in sta sama! POznam pa ene par luzerjev, prav nič lepih, smotanih tipov, ki imajo denar, pa st alno menjavajo ženske. To pač tako je. Ali je Slovenc, Arabec … je boj nepomembno. Verjamem, da nekateri moški v teh deželah iščejo tudi kakšne naivnice. Brez skrbi. Najboljša rešitev je, da si poiščemo nekoga, ki je materialno nekako tako preskrbljen kot mi!
A si ti bralno nepismena, si čisto zgrešila point izvornega posta.[/quote]
Ona je čist pismena. Je pa seveda taprava mona, ker ma občutek, da vse ve in da je poklicana na vsako temo podat odgovor. Ni važno, kaj napiše, pomembno je, da ma sama občutek pomembnosti. Kura in pol pač. So mona![/quote]
Hudo dobra! Sooooooooooooo MONA!!! :))))))))))
Jaz sem tudi slisala, d aobstaja veliko zgodb, ko se naivne Slovenke ali Evropejke porocijo z Arabci. Osebno ne poznam nobene, niti tako ne, da bi nekdo, ki ga poznam, poznal kaksno tako…
Poznam pa nekaj zensk, ki se uspesno pustijo razvajat Arabcem. Porocile se sicer niso, prepotovale pa so z njimi pol sveta, letujejo na njihovih jahtah v Spaniji, zimujejo z njimi v Dubaju in podobno.
Hm … od kdaj so pa Palestinci Arabci? :)[/quote]
Demographics of the Palestinian territories
Including Israeli settlements and East Jerusalem: Arab and other (Kurd, Circassian, Armenian) 83%, Jewish 17%, Samaritan (few hundreds). All of the Jews in the Palestinian territories are Israeli citizens (68 – 75% Shamis, 17 – 25% Ethnic Israelites, 8% Native syrians)
http://en.wikipedia.org/wiki/Demographics_of_the_Palestinian_territories
Hm … od kdaj so pa Palestinci Arabci? :)[/quote]
mal si poglej kak zemljevid. arabci še zdaleč niso samo na arabskem polotoku 🙂
No, jaz poznam par žensk, ki bi recimo lahko sodile v to kategorijo ‘izkoriščanih’, ampak se mi zdi, da je to bolj problem Slovenije kot pa izkoriščevalskih moških. Niso pa vsi Arabci, so Indijci, Nepalci, Pakistanci, ki so se poročili s Slovenkami (tudi moj mož je Pakistanec, ki sem ga uhvatila v Pakistanu). Prišli so sem, ker če niso izredno bogati v svojih državah, potem ženske običajno ne želijo ostati v teh državah, in imeli predvsem zaradi jezika težave s službo. In posledično so seveda živeli na račun žene. Sicer pa mislim, da vsak, ki želi tujko upecat zaradi boljšega življenja v EU, bo zatrjeval, da je prišel sem zaradi ljubezni in tudi vse ženske s(m)o prepričane, da je tip prišel sem in pustil za seboj svojo družino, prijatelje, življenje, svoj svet zato, ker nas ima tako rad…