Slovenka leta 2011
Dr. Cerarjeva lepo pozdravljena.
Vem da tale forum ni namenjen reklamiranju, ampak mogoče boste dopustili izjemo. Vem da, z menoj vred, vaše odgovore tukaj prebirajo veliko mam, ki so imele otročke na intenzivnem oddelku. In vse tiste, ki smo več časa preživele v ljubljanski porodnišnici, smo se srečale z gospo Vilmo iz laktarija. Me smo ji rekle kar mama Vilma : )
No, naša mama Vilma je letos kandidatka za slovenko leta. S čim vse se ukvarja si lahko preberete v linku.
Pozivam vse mame, če le imate čas in možnost da oddate svoj glas, ker si gospa Vilma res zasluži.
Hvala lepa
Ena izmed mam
http://www.jana.si/janaakcije/slovenka-leta/Katera-bo-Slovenka-leta-2011.html
Tudi sama sem bila navdušena nad ga. Vilmo, ki si je izbrala resnično popolnoma idealno službo zase, saj jo opravlja izvrstno, njeno delo pa je neprecenljivo za naše belo zlato!
Ker sem bila obiskovalka laktarija kar nekaj časa in sem tam in na EINT spoznala kar nekaj mamic, smo se seveda tudi marsikaj pogovorile.
Zato bi morda na tem mestu rada izpostavila nekaj stvari, če smem. Morda bo prebral kdo od tistih, ki lahko kaj premakne.
Kot sem prebrala v Jani, so malo nazaj laktarij prenovili. Meni je bil že prej ok, večino nas je motilo le to, da je en umivalnik premalo, zato smo izgubljale dragoceni čas, ki bi ga lahko preživele pri naših malčkih palčkih. Prostor je res precej majhen, nas pa je bilo veliko.
Ko pa smo črpale na oddelkih, pa smo opazile, da je tam precej mamic, ki nimajo otročka na EINT, pa si vseeno hodijo črpat mleko na oddelku. In te mamice niso imele dovolj informacij glede črpanja mleka, kako, koliko, kaj narediti, kako se pripraviti… skratka, verjamem, da je tudi zaradi vseh nasvetov in pravil ga. Vilme meni uspelo obdržati mleko in se danes z našim skoraj 7 mesečnikom še vedno polno dojiva (+malo GH). Zato bi bilo krasno, če bi nasvete in pravila ge. Vilme lahko razširili tudi po oddelkih do mamic, ki bi prav tako rade dojile, pa zaradi različnih razlogov ne morejo takoj in si potem nekatere tudi napačno iztiskajo mleko. Predvsem pa potrebujejo (mo) VELIKO vzpodbude! In ga. Vilma je prava za to! Naj načrpamo 5ml ali pa 50ml zanjo je vsak ml zmaga in to tako veliko pomeni!
Naj pri vsem napisanem ne pozabim še njene kolegice iz laktarija, ki je bila tam v tistem času kot jaz in vodjo laktarija! Vse so krasne!