Slovenija today
La Paloma,
Ne, on je po njegovih lastnih besedah CIGAN. Ne more biti drugo, samo poglej kako se obnasa. Okolica ga zavraca. Kdo pa mara ob sebi imeti takega psihopata. Nima nobenih prijateljev s katerimi bi se druzil. Lastna druzina ga zavrgla. Zaradi tega pa ta od vseh ljudi sovrazena oseba stresa svoje frustracije tu na forumu. Sam negativizem ga je. Da bi pa komu konkretno svetoval, to pa ne. To pa zato, ker drugim ne privosci uspeha. Takega hipokrita ne najdes zlepa! Samo veseli smo lahko, da je ta potuhnjeni hinavec zapustil Slovenijo in sedaj serje po glavi nicvrednim Anglezem. A si predstavljate imeti takega sekreta za soseda…nocna mora!
La Paloma
Seveda sem za angleze cigan kot vi vsi ostali z razliko da jaz sem se spremenil a vi se niste.Tzk zgoraj ima angleze za cigane, ce to ni smesno, sicer pa popolnoma tipicno.To je isto kot na primer uciteljica osteje Janezka ker ni naredil domace naloge ter ji zabrusi nazaj rekoc : vi niste naredili domace naloge.
Toda nazaj na temo.To je isto kot vera v boga kjer si lahko bil najhujsi gresnik ampak ce res, povdarek na res, sprejmes boga se ti vse oprosti. Pricakujem da se bos delal norca iz tega toda tako je ce verjames ali ne. Jaz osebno delam na tem. Vem da v sloveniji prevladuje mnenje da vsi miljoni ljudi po svetu ki verujejo so idioti. Tudi jaz sem bil vzgojen v tem misljenju kar je se sedaj velika nadloga.Vsekakor se ne delam vec norca iz tega.
Po tvoje Slovenci so nevredni, anglezi tudi in jaz. Ali je se kdo na svetu ki je nekaj vreden zate?Ves mene lahko podcenujes, zalis itd, meni je vseeno, jaz sem svoje dosegel, imam druzino, lepo penzijo, hiso, nov avto, dopuste kjer mi pase in relativno dobro zdravje. Mene ne bo nihce vec ocenjeval v sluzbi, mi ni treba pazit kako se obnasam itd sem sam svoj gospodar. Kaj pa ti? Po vsem kar si mi rekel ne pricakuj da ti bom jaz pomagal.Ves v zivljenju je tako da tisti ki dobijo klofuto po desnem licu nastavijo se levo, pridejo dost bolj skozi v zivljenju kot tisti ki udarijo nazaj.Ne verjamem da bos razumel to!? toda probaj se ti bo izplacalo 1000x.Kaj ni to dober nasvet?
Imam občutek, da je ta “Brit” plačanec ali plačanka Janševe domobranske stranke…le oni so sposobni takšnega zavajanja. Slovenija je največja fekalija na svetu in pika, v to ni najmanjšega dvoma. Tudi najbolj skorumpirana na svetu je in tega si nisem izmislil jaz, in tega “Brit” seveda “ne ve”!
Dopust v eni deželi je nekaj popolnoma drugega, kot v njej živeti vsaj nekaj mesecev, minimalno.. Tudi v največji diktauri ti po hotelih strežejo kot carju, če jim plačuješ in tudi tam najdeš “fajn ljudi”, če jim pihaš na dušo..zato “Brit” nehaj že tu srati s temi nebulozami ok!!
Pozdrav iz najbolj usrane državice na globusu!
Zanimivo, da sem bil v Sloveniji priblizno isti cas kot Brit, in moja opazanja so zelo podobna njegovim. Sorodnikom gre dobro. Izjemi sta bili upokojenka z zelo nizko pokojnino, ki ji otroci pomagajo, vendar ima veliko nepremicnin, tako da za moje kriterije dejansko ni revna. In pa ena brezposelnez, ki sam priznava na 4 oci, da se ze nekaj casa uspesno izogiba delu. Vsi ostali imajo dober standard, dezela deluje urejeno, izjema so bili tisti ogabni grafiti po blokih v Ljubljani. Ljudje hodijo na sprehode, izlete v tujino, hise imajo velike in urejene. Ne vem, a so moji sorodniki tako izjemni ali pa je tako stanje dejstvo za veliko vecino.
In fantic, ki imas ocitno prepolno rito, sicer bi se angaziral in ne le udrihal po drugih in svoji drzavi, predlagam ti, da se izselis drugam. Glede na to, da si me pravkar informiral, da zivis v najbolj usrani drzavici na globusu, ti predlagam Banglades ali pa v Demokratsko Republiko Kongo, mogoce bi te tudi zanimala kaksna Liberija.
Pa lep pozdrav od definitivno neplacanca.
Kar tam ostani pa zapri tvoj gobec .Posebno nehaj se hvalit ce ti forumi niso vsec pa pojdi dalje
stari hinavec
Pazi si ti ce gres v GB ti moras sprva dovoljenje brita vprasat ce ne te bo kot cigana ven potiral .
Na svojem vsranem otocku wait si zamislja da je On lord Winston Churchil Ali Lord Wan Batten
ki dovoljenja izdaja..Tudi angleska kraljica mora njegovo dovoljenje dobiti da se lahko v zlati kociji sprehaja …Pazi se on je velik gobec in bi te z svojim strupenim jezikom preprecil da sploh iz letala ven prides .
Upam da ti je ze od tega casa uspelo da se preselis in zacnes tam delat
Pozdravljena kar zadeva elektrike in vode vem da moras dati v blokih akontacije celo leto
konec leta pa racun porabe naredijo in to na vse razdelijo .In smo zmeraj preseneceni ko racun na koncu leta dobimo .Kar se pa privatnikov tice to je tudi res da dve prvi leti placujemo vsaka
tri meseca en prispevek –bolje receno tu v Franciji ce zacenjas to prvo leto bos imel za placat
okoli 4500 Eu letno to se pa razdeli na 4 dele se pravi vsak del placamo za tri mesece .
Drugo leto ko si pa racune polozil in vse prijave opravil bos placeval okoli 50 % prispevka od tega kar si prijavil .se pravi dobicek recimo 20000 tisoc za prihodnje leto bos ze zacel placevat na
podlogi 10000 Eu in razdeljeno na 4 x 3 meseca . Tretje leto ce si v drugem letu zasluzil 30000 dobicka pa bo tvoj prispevek 15000 Eu se pravi zmeraj deljeno na 4x 3 meseca .=15000
polegi tega pa ti bojo zaracunali razliko od tega kar si ti prvo leto placal se pravi 4500 Eu akontacije
—-tvoj zasluzek prvega leta je pa bil 20000 eu —-> ti jim se dolgujes 5500 Eu od prvega leta .
Da zakljucimo to tretje leto bos placebal na podlogi dobicka drugega leta + 5500 eu zaostanka
to tretje leto bo za placat 20500 eu se pravi 5125 Eu za tri mesece .
Kot vidis sama tvoj zasluzek netto ki ti bo ostal je 10000 ..Zakaj ker si placeval samo na bazi
4500 Eu . Od realnega zasluska ti je racunovodja ze odstel teh 4500 kar si akontacije placal .
Drugo leto pa bos moral proizvoditi se vec da bi vsaj teh 10000 eu cistega dobicka v zepu imel .
po drugi strani ce si obrtnik se ne bos zafrkaval z vsemi temi skrbmi za tisocaka toda cim vec bos zasluzil vec te bojo ti socialni prispevki kostali . vidimo ze po tretjem letu bo treba imet ze 20000 rezerve da placas socialno (racun katerega smo omenili ) ce zelis 4 leto zasluziti recimo netto
20000 da z tem zivis pa ze moras proizvoditi 40000 ..To kar pomeni da bos 5 leta ze placeval
20000 socialnega prispevka in tako dalje .. Seveda nismo pa govorili o stroskih podjetja in
za nakup kar nam je za delo potrebno vse tole je ze placano prej preden o dobicku govorimo ..
Pozabili smo tudi rect da bo za vsako leto se placevat davek na dobicek —> ce se vrnemo
nazaj drugo leto bomo placeval davek na 10000 eu ce je v visini 20% bos moral se to drugo leto
placevat ta davek ki je razdeljen na tri dele 2000 : 3 .Enako tretje leto to pot pa na visini baze
15000 ce ostanemo se vedno na lestvici 20% bo to za 3 leto se 3000 za placevat itd .Ves pa tudi sama da nebos postal obrtnik za 10000 letnega dobicka je bolje da gres v tovarno .Toda cim zacnes primerno zasluzit moras vseskozi visje iz leta v leto po lestvici plezat =vec bos placal socialne manj ti bo cistega ostalo ..Cim pa se ustavis pa si mrtev .
Kot ti tudi ves cim si zacel se ne mores vec ustavit ker bos imel vseskozi te prispevke placevat
in te drzava za jajca drzi ..
Najhujse pa je ce je manj dela in z tem manj dobicka ha kaj pa potem ce ne moremo vec placat
pa nam obrtnisko zaprejo zracunajo kolko jim dolgujes recimo z vsem skupaj 30000 .
Ce imas kaj na soncu hiso zemljo orodje itd ti vse to poceni razprodajo od te razprodaje vsak en kos vzame –od zacetka tisti ki je koncni racun za sodisce pripravil =likvidacija 20%
tisti ki rubez napravi 25 % od tega kar so to razprodali . to pomeno ze ta dva lopova ti ukradejo 45% vrednosti prodaje katera je pa v teh primerih zelo niska . recimo okoli 50 % realne cene .
Ce pa nimas nic tvojega ti pa to kot dolg zapisejo ki je veljaven na terjanje 30 let .
Ce se nisi slucajno obesil –bos pa celo zivljenje zato delal ker ti bojo vse odtrgal in ti pustili samo minimalko za prezivet .. Vec pa zasluzis vec placas mesecno tebi bojo zmeraj minimalko pustili .
Seveda da bi se tega na koncu izognil pa je bolse ce imas na banki 7500eu jih polozis na banki
in jih lahko razpolagas ze po 48 urah za vso potrebo =orodje tovornjacek malo rezerve za najem lokalov itd . V tem pa nisi privatnik moras podjetje ustanovit tu recemo SARL ce smo vsaj dva lastnika ali vec .In URL ce smo samolastnik podjetja ..Ce zabijes na koncu vse se proda edino ne to kar je z tvojim dobickom blo placano kar je tebi lastno — recimo avto hisa itd tega pa ne morejo prodat —–edino ce si se zmotil in si opremo hise kupil z denarjem podjetja –v tem primeru pa ti tudi vse vzamejo ..
ti ce si na tvoj racun v Sloveniji vidis da je vse skozi enako da moras zmeraj debelo placat da imas zmeraj sekiro nad glavo –(ah pozabil sem ce enkrat nnimas denarja da placas trimesecno socialno
pa ti hitro povecajo za 10% tvoj dolg . ) Najhujse pa je ce si kaj kupis recimo stanovanje in ostalo
prvic imas ze to za placevat vsak mesec in moras priti do kraja .Polegi tega ce si privatnik in da zdrsnes pa tudi ves da ti bojo vse zarubili ce nisi v SARL ..Upam da mi oprostis zaradi Slabe Slovenhcine in tudi zaradi vejic na S in C ker jas zmeraj uporabljam tipke AZERTY na racunalniku vi v Sloveniji Ste Pa QUERTY kot Anglezi in ITALIJANI ..Ajde zivijo tebi in sploh ne skusaj spremeniti ONEGA BUTELJCA ON JE PA ZGUBLJEN ROBINSON KRUZOE NA OTOKU WAIT ima sigurno dolgo brado in polno smrkljev v brkih pivo je pivo to je pa tako kot on rece .
Ah sem pozabil omeniti da nam se vodo od dezevja tu ne zaracunajo vseno je pa kar draga okoli 4eu
kubik .
ù
Forum je zaprt za komentiranje.