Najdi forum

Slovenija today

TI Brit si samo en tepec, ki isce konflikt. Poglej vse svoje teme za nazaj in bos ugotovil, da ni ne ene kjer se ne bi skregal z ljudmi. Vedno odpiras ene nove brezvezne teme. Ocitno ti je zelo dolgcas. Najdi si ze eno babo. Aja takega tezaka kot si ti je najbrz tezko prenasati zato si sam! Ljudje ne nasedajte temu idiotu! TI Brit pa rajsi tezi svojim Anglezem, ce bos seveda prezivel kaj takega bebec!

JAZ GOVORIM O REALNOSTI
Na primer, do sedaj vsi ki ste prisli v uk in navedli kraj kjer zivite,ti kraji,to ni anglesko temvec gheto kjer se zbirajo priseljenci celega sveta. Tu se govori o ljudeh ki pridejo iz mocvirij Bangladesa ali dzungle v indiji,afriki itd.Tu ne bos spoznal angleza in njihove kulture, vam je jasno,da ne nadaljujem a ne. In seveda vi nocete slisat tega, vi ste prisli v dezelo ladys and gentlemanov ne bushmanov in hotentotev, pakistancev in drugih usrancev.Za angleza smo Mi cigani iz balkana, nic drugacni kot vsi ostali. Seveda vecina anglezev sploh ne ve od kje smo tocno. In to je realnost pa jo sprejmi ali ne.Ce te anglez povabi na caj ne misli da so te sprejeli kot svojega,ne to je samo radovednost, da se prepricajo da so imeli prav v svojem misljenju da ste vsi cigani. Ja vem, to boli.Slovenci se imamo za nekaj vec, kar je res toda samo v mejah juge, ne pozabi tega. Izven meja po smo kot sem ze rekel, nekulturna banda iz balkana.Navadi se na to,ker to bo tako. Aja prihrani mi psovanje, hvala.
Lp Brit

Hja Brit spet ne morem mimo tebe, pa tega kako nas Slovence ponižuješ. Praviš, da Angleži ne vedo kje sploh smo, potem te moram razočarati, da ima marsikateri anglež v Sloveniji svojo hišo in tudi posel. Toliko o našem ‘ciganskem’ izvoru. S cigani ali lepše z romi ali romuni nimamo nič skupnega ne kot narod in ne kot jezik, saj spadamo v različne jezikovne skupine.

Sicer pa saj veš, mi imamo Angleže za vikinge in oni so bili vedno srboriti.

Brit, mimogrede kako mlad pa si?

Za tvojo informacijo Anglezi niso bili vikingi to so bili skavdinavci , ki so napadali anglijo. Ko pravim cigani ne mislim dobesedno ker anglezi ne poznajo ciganov tako kot mi. To je misljeno kot na primer mi slovenci klicemo vse juzno od metlike za bosance ,cefurje in tako dalje. Ti zagovarjas cigane ker ocitno ne ves nic o njih. Njihov moto je kraja,kraja od nas.Ko te bodo okradli bos mogoce spremenil mnenje.Zame so to pleme ki bi bilo bolje ce ne bi egzistirali.Mogoce bi raje rekel da slovenci spadajo med ljudi ki jih anglezi podcenujejo, ker nic na svetu ni podobno ciganu.Jaz ne zanicujem slovence saj s tem bi zaniceval sam sebe, imam pa pravico povedat svoje mnenje,ali ne?Celo zivljenje zivim med anglezi, ne samo v angliji toda med anglezi v pravem smislu besede in lepo vas prosim, vem kaj govorim.
La paloma, mimogrede, bil sem parkrat okrog bloka,ves, nisem zelen za usesih.

Brit,

se mi je zdelo, da si že bil parkrat okoli bloka in nisi zelen za ušesi! Mislim, da imaš celo prvo številko 6
No življenje pri nas se je v zadnjih 20 letih kar krepko spremenilo.

Glede ciganov pa: jih nič ne zagovarjam, samo smatram jih za pleme, narod … kot vse ostale. Pač imajo drugačno kulturo, verovanje, način življenja….. kradejo pa tudi tisti, ki niso cigani – v Slovneiji cel kup nekdanjih in sedanjih politikov, poslancev je kradlo , za kar so tudi obsojeni: Janša, Bavčar, Šrot…Tovšakova, Zidar…… tako, da prosim brez moraliziranja o kraji.

Brit, brihten kot sam hudic in zato nima nobenega prijatelja. poskusaj krotiti svoj ego pa bo boljse. Kaj, ko bi bil malo manj vseveden. Nisi samo ti odsel po svetu decko ampak se kdo.

Poslanci itd kradejo na fin nacin in so kulturni ljudje docim cigani nimajo nobene kulture ,vere, vesti. Clovek brez tega ni clovek.Cigan je kot neke zivali, kjer samec oplodi samico in zgine le da zivali to delajo z dobrim vzrokom cigani pa z nobenim.Malo citaj o njih predno odgovoris ker predmet postaja dolgocasen.

Brit glej
ti živiš v Angliji in razmer v Sloveniji ne poznaš tako dobro kot jaz (in ostali), ki živim(mo) v Sloveniji in prav tako ne poznaš razmer v Franciji, kjer živi Lovro. Prav neumno je biti vseved! Lahko pa deliš z nami svoje izkušnje iz Anglije.

Glede zmerjanja s cigani in podobno: NAMEN TEGA FORUMA NI ZMERJANJE, ki se je pojavilo v zadnjem času, ampak pomoč drugim.

Če ne znaš dati informacije: ja lahko pogledaš tam pa tam, treba je to pa to, iščeš lahko tam in tu….. je vsako nakladanje tukaj brezpredmetno, še najslabše je blatenje enega in drugega, zato potrudi se vzdržati tega.

Se enkrat povem da jaz ne zmerjam temvec primerjam,v tem primeru s cigani, kaj pa naj,z nunami? docim Lovro psuje in pljuje na najbolj prostaski Srbski nacin.in to za prazen nic.Slovenci tega ne delamo.Kako more nekdo vzeti nasvet od nekoga ki izgubi kontrolo nad seboj saj to pokaze slabost.Se malo zamisli kako tak tip tretira ljudi okrog sebe.Tip ki pravi da bere PRAVDO in nam potem razlozi da je to ruski casopis.A res, nisem tega vedel! kdo je tukaj padel z lune?Pravis da jaz psujem, povej kje????

Blebetac Briht, ti hinavec v celem svojem predolgem casu na tem forumu se nisi dal od sebe koristnega nasveta potencialnim imigrantom. Hinavec si tako kot vecina Anglezev tako kot jih sam opisujes. Takega sebicneza in nevosclivca kot si TI zlepa ne najdes. Se upam staviti, da imas zelo malo prijateljev, ce sploh kaksnega. Kdo se bo pa druzil s tako podlasico kot si ti!

Pravis da gres stavvit, povej kje se dobimo bom prisel tja s parimi prijatelji, he,he.

Joj, kako ima tale Brit ‘kratek’ spomin – ko je pred priblizno 2 letoma ‘odkril’ tale forum je najprej izredno grdo opsoval in popljuval vse Slovence! Potem pa se je hitro malo unesel in je predvsem rabil tale forum kot ventil za vse svoje frustracije in negativnost. Ravno zato pac ne daje koristnih in pozitivnih nasvetov – ker tega pac nima v sebi in zato ne premore vzpodbudne in pozitivne slovenske besede! Tisti, ki smo ga uspeli malce bolje ‘spoznati’ vemo da je upokojenec in za zivi na enem otoku na jugu Anglije – ki se ga ni tezko izogniti – in tudi s katerega konca Slovenije prihaja!

Sem vsaj sprevidel kaj je prav in kaj ni, kar je vec kot vecina ostalih.Mnenja pa nisem spremenil kot kameleon barve.Kar se pa tice zivljenja v tujini je pa vedno slabse in tezje za novince seveda.Kaj ni to pozitivno povedat resnico namesto nakladat kot to delajo nekateri. Ce se spomnis so mene takoj napadli in pljuvali in normalno sem odgovoril na isti nacin, ogenj z ognjem kot se rece.Toda sem hitro spoznal s kom imam posla in to je to.+
Ne mi govorit o vrlinah, ko sami zlorabljate informacije ki vam je nekdo zaupal pod pretvezo prijateljstva, kje je tu spodbuda in spostovanje?

Kar ne morem, da ne bi kaj napisal.
Strinjam se z VSEMI vami. Še pomnite, kaj je napisal Brit? Vidim, da vam spomin peša. Nekako takole je napisal pred letom ali kaj: ljudje iz Slo te kontaktirajo in so prijazni, če te rabijo, potem te zavržejo ko staro cunjo….Brit je napisal na preprost način, ljudje ste ga raztrgali itd. Strinjam se z Britom, imam čisto enake izkušnje.
Začeti v tujini pred leti ali sedaj, mislim, da ni veliko razlike, vedno se je treba borit, ampak kot vsakdo. Moj začetek je bil težak, sedaj je precej bolje, težko se je uveljavit. Ljudje te stežka sprejmejo medse, traja, traja… Pa nič ne jamram, tako pač je.
Vsakdo ima svojo zgodbo za sabo, vsakdo ima svoje težave in svoj križ na hrbtu. Zato vas lepo prosim, ne obsojajte nikogar, ker ne veste njegove zgodbe.
Pa izrazoslovje! Pa kaj vas starši niso učili lepega vedenja (v socializmu smo imeli oceno vedenja v šoli) in normalnega izrazoslovja!? So bili vaši straši klošarji in ste pobrali besede od njih? Žalostno! Pa četudi so bili morate biti ponosni na njih, narediti korak naprej in biti boljši že zaradi sebe in mišljenja o samemu sebi.
Kdo bo rekel: nakladač! Mogoče res, ampak, če vam povem svojo zgodbo boste spremenili mnenje. Ampak kot sem že rekel, vsakdo ima svoje razloge in svojo zgodbo. In vsakdo ima svoj 100% prav, ker vsakdo gleda stvari iz svojega zornega kota.
Rad prebiram tale forum, redkokdaj kaj napišem.
Še tole: moja pokojna stara mama je rada rekla: Delaj dobro, ker se dobro z dobrim vrača.
Pa še prav ima.

Briht je ena navadna griža. Je kar prav, da je zbežal iz Slovenije. Take pametnjakovic in veleum lahko uspe samo v Angliji karseda blizu Oxfordu ali pa Cambridgeu. Ja ze po vseh casopisih in medij je polno clankov, kako UK prepravlja taka nesnaga.

veš kak je brit, lahko je govorit s polno ritjo vsega…. če bi živel v tej septični luknji od sloSHITie bi videl da ni tako lepo z rožicami postlano in da večina folka živi iz dneva v dan…!!! to je kruta realnost!! sicer pa itak da so trgovine polne, saj kolikor vem se še vedno živila in oblačila prodajajo v njih, kaj pa kdo kupi je pa tut druga zgodba, večina nas tak kupuje vse na znižanjih…

tak da prosim ne pametovat, ker si pač ti prišu sem na dopust s polno denarnico in si v glavi zamislu, da nam pa tko ni slabo…..če nas večina jamra, verjemi da imamo že razlog za to!!!

lep pozdrav v anglijo iz ssloSHITie! 🙂

Nehite se ze enkrat samim seb smilit. Povprecen folk tud v tujini zivi iz dneva v dan, pa se zapufani. Zakaj se zmeri primerjate z visoko izobrazenimi, trdo delajocimi tujci.

Nehite
Sem si rekel da ne bom vec odgovarjal tada kar ti pravis je res.Povprecni folk v tujini ravno tako zivi iz dneva v dan in je zapufan za celo zivljenje. Skoraj vsak anglez se zapufa za bajto in placuje mesecno plus obresti. On mora delat ce ne je druzina na cesti, vi nimate pojma kaj je to. Jaz sem bil isti ko sem gor spravljal druzino v GB nisem mogel prisparat nicesar. Nimas kaj mrdat, te drzijo za jajca, imajo kontrolo nad populacijo. V sloveniji se ni tako tada bo prislo.\\\\\\\\\\\kar je v angliji danes pride v slovenijo jutri. In to gre za zakone. Cisto nic idej ne bo slovenija imela svojega ce se sploh ima kaj? Pa s tem ne recem da je vse slabo, slabo je tisto kar slovenski politiki spacajo skupaj, to je dokazano. Na primer da moramo v soncnem dnevu vozit s prizganimi lucmi ko obenem sparamo porabo energije, lepo vas prosim,a ne.Saj nismo na Svedskem.
Lp

Poskušala sem se zadržati komentarjev a spet ne morem mimo nekaterih izjav Brit:
naj te citiram “On mora delat ce ne je druzina na cesti, vi nimate pojma kaj je to.” hmmmm brezposelnost, da ne vemo kaj je to? Zakaj pa misliš da imamo cca 130.000 brezposelnih? Tovarne se po tekočem traku zapirajo in na cesti ostane velikokrat cela družina in ne samo en član družine!!!

Tudi sama sem bila pred 5 leti med brezposelnimi – da sem kaj dosegla sem delala 3 leta kot neumna, spala po 3 ure….. danes sem zadovoljna, ker delam tisto, kar me veseli. Plačo pa imam takšno, kot si zaslužim, če ne delam, ni dohodka, državi pa moram kljub temu plačevati prispevek. So what – kajne? Da gremo kaj kupit v trgovino – tudi špecerjo – kupujemo, tisto kar je v akciji, kruh običajno od prejšnjega dneva ker je za polovico cenejši. Oblačila in obutev pa na razprodajah, ko je vse po 60% ceneje. Šparat se tudi tukaj ne da, če imaš zagotovljeno osnovno plačo. Moram ti povedati, da je elektrika, komunalne storitve, vode obremenjeno z nekakšnimi trošarinami, prispevki po tem členu, po onem členu tega pa tega, pa onega in onega zakona, na koncu vsi ti prispevki znesejo več kot cena vode, ki jo porabimo ali cena odvoza smeti, posledično je to požrešnošt države.

Drugo kar me je zmotilo pa citiriam “Na primer da moramo v soncnem dnevu vozit s prizganimi lucmi ko obenem sparamo porabo energije, lepo vas prosim,a ne.Saj nismo na Svedskem. ” – Brit lepo te prosim, tukaj ne gre za to, da vidiš pri belem dnevu ampak gre za varnost na cesti. Veliko avtomobilov je črnih in pa sive barve kot je sama asfaltna prevleka na cesti. Posledično takšen avto težko opaziš na daleč in kaj hitro je lahko prometna nesreča.Razumeš. Ene države imajo še bolj neumne predpise: npr. Francija: v avtomobilu moraš imeti alkotest – ta pa je za lase privlečena.

La paloma
Zal mi je toda nimas prav glede avto luci podnevi ter vode.
(The idea originated in Scandinavian countries where it is dark all day in winter.)
barve asfalta, ma dejte no?nevem kdo vam je naplozal tisto bedarijo.
Kar se tice cene domacih energij in vode kot navajas da te vse ostalo stane vec kot porabljena voda. Pri nas je isto na primer jaz sem ze tri mesece na dopustu toda placujem vodo,, electriko,telefon jasno ne porabo ker me ni tam, toda samo najemnino ali oskrbo same instalacije itd. To ni pozresnost drzave to je cena usluge, da imas vodo ko odpres pipo itd.Zame je to normalno. Ali pa hodi s skafom zajemat vodo is bliznje reke a ne.
navedeno
(danes sem zadovoljna, ker delam tisto, kar me veseli. Plačo pa imam takšno, kot si zaslužim, če ne delam, ni dohodka, državi pa moram kljub temu plačevati prispevek. So what – kajne?) .Nisem vedel da so v sloveniji uvedli davek na vsoto ki ne obstoja,.. ta pa je res za lase privlecena!!!
Lp

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close